TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Vali Oktay Çayatay’dan yeni eğitim öğretim yılı mesajı

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla, öğretmen, öğrenci velilere yönelik bir mesaj yayımladı.
Vali Oktay Çayatay’dan yeni eğitim öğretim yılı mesajı
Vali Çağatay’ın yayımladığı mesajında, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Öğrencilere seslenen Vali Çağatay, “Sevgili öğrencilerimiz; sizlerin varlığı bizim en büyük gücümüz olacaktır. Kaliteli bir birey olarak yetişme hedefine ulaşmak için bütün öğretmenlerinizden olabildiğince bilgi edinmelisiniz. Bununla birlikte insanları sevip saymalı, paylaşmayı bilmeli, arkadaşlık duygularınızı geliştirmeli, topluma yararlı bir birey olmalısınız. Bu değerlere önem vereceğinizi biliyor ve yeni eğitim-öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum.”

Velilere seslenen Vali Çağatay, “Kıymetli velilerimiz; saygıdeğer anne babalar; evlatlarınız bize emanettir. Evlatlarınız bizim çocuklarımız olarak huzurlu ve emin bir eğitim ortamında, çağdaş normlar temelinde eğitimlerini sürdüreceklerdir. Günümüzde olduğu gibi gelecekte de kendinizden daha çok önemsediğiniz evlatlarınızın kendilerine ve ülkemize faydalı bir insan olarak yetişmeleri için desteğinizi devam ettirmenizi arzu ediyor ve bütün velilerimize yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.”

Öğretmenlere seslenen Vali Çağatay, “Değerli öğretmenler; geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı hayata hazırlarken onları bilgiyle donatmadan önce onların milli ve manevi değerleri özümsemiş, evrensel ahlak normlarına uygun bir vatandaş olmalarını sağlamalıyız. Günümüzde bilgiye sahip olma, iktisadi hayatta ve toplumsal ilerlemede en belirleyici rolü üstlenmiştir. Teknolojik gelişmeler günümüzdeki yaşamımızın sınırlarını tayin etmekte, istikbalimizi biçimlendirmektedir. Bilginin sınırlarını daha da ileriye götürmek için sizlerin en uygun ortamı değişik eğitim-öğretim modellerinizle elde edeceğinize güvenim tamdır. Sizlere yürekten inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 eğitim-öğretim yılının bütün öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyor ve hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”