TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

1 paket sigara fiyatına,1 kasa halk ekmek

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın ürettiği ekmeğin 1 kasası (18 adet) bir paket sigara fiyatına satılıyor.
1 paket sigara fiyatına,1 kasa halk ekmek
Fatma Güler - İHA - Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, "İnsanları sağlığa, hijyene ve lezzete çağırıyoruz. Paralarınız duman olmasın” dedi.

Başta kanser olmak üzere pek çok başlık altında insan sağlığına verdiği zararları bilimsel olarak da kanıtlanan sigara tüketimine dikkat çeken Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, sigara tiryakilerine, “Hem sizin hem de çevrenizdekilerin sağlığına büyük zararlar veren yabancı sigaraların paketi 11 liraya kadar satılıyor. Bu fiyata, Halk Ekmek Fabrikası olarak uzun süredir zam yapmadan 60 kuruşa sattığımız ekmeklerden 18 tane alabiliyorsunuz” dedi.

Neredeyse 1 adet sigara fiyatına; sağlıklı, hijyen ve ucuz üretimleriyle marka haline gelen Halk Ekmek Fabrikası’nın ürettiği 1 adet ekmek alınabildiğini vurgulayan İlkbahar, “Günde 1 paket sigara tüketen bir kişi, bunun yerine 18 tane fabrikamız ekmeklerinden alabilir. Yani günde 1 paket sigara içen bir kişi, yılda 6 bin 690 'Halk Ekmeğe' bedel para ödüyor” diye konuştu.

Türkiye’de 23 milyon kişinin sigara içtiğine dikkat çeken Ali İlkbahar, şunları söyledi: “Bazılarının bıraktığını varsayıp, bu sayıyı 18 milyon olarak düşünecek olursak ve her birinin ortalama bir paket sigara içtiğini varsayarsak, günde 360 milyon sigara içiliyor demektir. Bir sigara fiyatının da neredeyse bir ekmek olduğunu düşünürsek, günde 360 milyon ekmek demektir. Yani 360 milyon kişinin, fakirin, fukaranın, ihtiyaç sahibinin karnının doyurulması anlamına geliyor.”

“PARALARINIZ DUMAN OLMASIN”
Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nın ürettiği ekmeklerin, lezzetinin yanı sıra fiyatıyla da örnek olduğunu ve piyasada bir denge unsuru oluşturduğunu da ifade eden İlkbahar, “Sağlığınızı tehdit eden tek bir sigara fiyatına bir ekmek satıyoruz. İnsanları sağlığa, hijyene ve lezzete çağırıyoruz” dedi.
“Paralarınız duman olmasın” sözleriyle açıklamasını sürdüren Ali İlkbahar, “Bir paket sigara içmek yerine bir kasa dolusu ekmeği alıp, ister tüketin, ister komşunuza, ister ihtiyaç sahiplerine, isterseniz sokaklardaki aç hayvanlara verip hayır yapın. Sağlığınızı kaybedeceğinize, kazanın” çağrısında bulundu.

1 PAKET SİGARAYA ÇEŞİT ÇEŞİT HALK EKMEK ÜRÜNÜ
Bir sigara paketi fiyatına 18 adet Halk Ekmek alabilme imkanına sahip olan vatandaşlar, Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen hem ucuz, hem hijyenik hem de sağlıklı diğer çeşit çeşit ürünleri satış noktalarında bulabilirler.

Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nın, ürünlerinden bazıları şöyle:
- 73 roll ekmek (15 Kr)
- 27,5 ruşeymli ekmek (40 Kr)
- 22 halk somun ekmeği (50 Kr)
- 22 halk çerez (50 Kr)
- 18 kepekli ekmek (60 Kr)
- 18 zeytinyağlı cabata (60 Kr)
- 14,6 tam buğday ekmeği (köy) (75 Kr)
- 14,6 şampiyon ekmek (75 Kr)
- 14,6 beşli fındıklı ekmek (75 Kr)
- 14,6 halk simit (75 Kr)
Yorum Yazın