TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

10 bin tekstil işçisi Dosso Dossi Fashıon Show için fazla mesaide

Dosso Dossi Fashion Show, Antalya Expo Center'da bu yıl da büyük ilgi gördü.
10 bin tekstil işçisi Dosso Dossi Fashıon Show için fazla mesaide

Rusya başta olmak üzere 30 ülkeden gelen alıcılarla Türk tekstil sektörünü bir araya getiren Dosso Dossi Fashion Show, Türk tekstiline doping etkisi yaptı. Durgun sezonda 10 bin tekstil işçisi organizasyona ürün yetiştirmek için mesai yapıyor.

"İş Tatili" konseptiyle dünyada ilk kez uygulanan bir satış modeline imza atan Dosso Dossi Fashion Show, 5-11 Haziran 2013 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştiriliyor.

Rusya, Ukrayna ve Ermenistan başta olmak üzere 30 ülkeden gelen 5 bin tekstil alıcısıyla Türk tekstil üreticilerini buluşturan organizasyon, ölü sezonda tekstil sektörüne ciddi ivme kazandırıyor. Antalya Expo Center’da 1 hafta süren organizasyona ürün yetiştirmek için başta Osmanbey, Merter ve Çağlayan piyasası olmak üzere Türk tekstil üreticileri mesaiye devam ediyor.

16.'sı gerçekleştirilen Dosso Dossi Fashion Show’un Türk tekstil sektörüne 40-45 milyon dolar civarında bir gelir sağladığına dikkat çeken Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, Türkiye’nin en büyük tekstil organizasyonu olan şovun, iplikçiden kumaş üreticisine, aksesuarcıdan lojistiğe kadar 20 farklı sektörden 10 bin kişiye iş hacmi oluşturduğunu söyledi. Eraslan, gittikleri yere bereket götürdüklerini kaydetti.

Şu anda, 150 firmaya ait atölyelerin Dosso Dossi Fashion Show için ürün yetiştirmeye çalıştığını belirten Eraslan, “Dosso Dossi Fashion Show’a katılan, tekstil firmaları bir etkinlikte 100 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında ciro yaparken alıcılar ise, 15 bin dolar ile 400 bin dolar arasında alım gerçekleştiriyorlar. Katılımcı firmalar yıllık cirolarının yaklaşık yüzde 40’ını sadece Dosso Dossi Fashion Show’da gerçekleştiriyor” dedi.

Eraslan, böyle bir ortamda bu organizasyonun başarıyla gerçekleştiriliyor olmasının gurur verici olduğunu belirterek, "Bizim için önemli olan cirodan çok misafirlerimizi iyi bir Türkiye imajıyla geri göndermek. Müşterilerimiz bize güveniyor. Bize inandıklarından dolayı konsolosluklarından önce bizi arayıp bilgi alıyorlar. Müşteri müşteriyi getiriyor" dedi.

Bu organizasyonu yurtdışında yapması halinde daha az masraf yapacağını kaydeden Eraslan, "Mısır, İtalya, Yunanistan gibi ülkelerde düzenlesem 1 milyon dolar cebimde kalır. Fakat yurtdışında yaparsam vicdanen rahatsızlık duyarım. Fazla para harcayayım, ülkemin reklamı olsun. Doğru yer Türkiye" diye konuştu.

İTALYAN DEVİ DE FUARA KATILDI
Dosso Dossi Fashion Show’a yerli üreticilerin yanı sıra bu yıl ilk kez yabancı tekstil üreticisi de kabul edildi. Moda ve tasarımın başkenti olarak kabul edilen İtalya’nın ünlü kadın giyim markası Giorgia & Johns, 300 milyonluk Rusya pazarı ve Ortadoğu başta olmak üzere dünya pazarlarına Dosso Dossi Fashion Show ile Türkiye üzerinden ulaşacak. İtalya’daki krizin etkilerini azaltabilmek için yeni pazarlar yaratmayı hedefleyen Giorgia & Johns, Dosso Dossi Fashion Show’a 250 adet özel tasarım koleksiyonuyla katılarak dünya tekstil alıcılarını etkilemeye çalıştı.

YABANCI ÜRETİCİLERE DE KAPISINI AÇACAK
Önceliklerini hep Türk tekstiline verdiklerini ancak, gelinen noktada artık dünyaca takip edilen bir moda organizasyonu haline geldiklerini belirten Eraslan, “Bu yıl bir İtalyan firmanın talebini kabul ettik. Bu, bizim de yurt dışına açılmamız için önemli bir adım olacak. Türk tekstiline kazandırdığımız dinamik, bundan sonra yabancı tekstil markalarının da umudu olacak. İlk adım olarak İtalya’nın en ünlü markalarından biri olan Giorgia & Johns’un talebini kabul ettik. Bundan sonra Avrupa başta olmak üzere dünyanın diğer ülkelerinden de tekstil markalarını kabul etmeyi planlıyoruz, yeter ki bizim alıcılarımızı mağdur etmeyecek şartlara sahip olsunlar” dedi.

GEZİ PARKI PROTESTOLARI ETKİLEDİ
Gezi Parkı protestoları nedeniyle Türkiye’nin yurtdışında imaj kaybettiğini ifade eden Hikmet Eraslan, “Uluslararası turizm ve ticaret çok hassas dengeler üzerine kuruludur. Biz burada olayların büyük boyutta olmadığını biliyoruz, ancak yurt dışından öyle görünmüyor. Kaldı ki Avrupalılar bu konularda çok garanticidir. Bizim organizasyonumuzda podyuma çıkacak olan Miranda Kerr bile can güvenliğinden endişelenip gelmedi. Yurtdışından gelen alıcı sayısında da yüzde 10-15 gerileme oldu. Tek tek gelen alıcılarla konuşup güvenlik sorunu olmadığını anlatmaya çalıştım. Gelen alıcıların en ufak bir gaz yememesi için gezi rotamızı olayların olmadığı bölgelere kaydırdık” dedi.

Yorum Yazın