TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

2016'da yüzde 4,5 büyüme bekliyoruz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye'de ekonomik göstergelerin olumlu olduğunu belirterek, Ülkemizin ekonomik durumu beklenenin de üzerinde umut verici. 2016'da yüzde 4,5 büyüme bekliyoruz. dedi.
2016'da yüzde 4,5 büyüme bekliyoruz
AA -

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet olarak yaptıkları çalışmalarla Türkiye'yi, esnafın işini ve aşını büyütmeye çalıştıklarını söyledi.

İhracatçının yeni pazarlara girmesi, üretime yönelik çalışmalar ve ekonomik anlamdaki teşviklerle Türkiye'yi büyütmeye çalıştıklarını anlatan Tüfenkci, buna rağmen birilerinin ülkeyi küçültmek adına ellerinden gelen gayreti gösterdiğini belirtti.

Milletin, ülkenin gelişimine engel olmaya çalışanlardan hesap soracağını vurgulayan Tüfenkci, "Güvenlik güçlerimiz işini yapacak ama siyasilerin teröre karşı ortak tavır göstermeleri gerekir." dedi.

"Türkiye dünyayı şaşırtarak büyüme yolunda devam edecek"
Tüfenkci, Türkiye'de ekonomik göstergelerin olumlu olduğunu, büyümenin sürdürüldüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:
"Ülkemizin ekonomik durumu beklenenin de üzerinde umut verici. Özellikle 2016'da yüzde 4,5 büyüme bekliyoruz. 2015'in son çeyreğindeki verilerle 2016'ya güçlü sinyallerle giren Türk ekonomisi bu senenin ilk çeyreğinde de büyümeye devam etti. Umut ediyoruz ki bahar ve yazla, mevsimsel etkilerle enflasyon da düşmeye devam edecek. Dövizdeki istikrar ve faizdeki düşmelerle inşallah Türkiye yine dünyayı şaşırtarak büyüme yolunda devam edecek. Bakıldığında derecelendirme kuruluşlarının, IMF dahil olmak üzere Dünya Bankası'nın da Türkiye ile ilgili beklentilerini revize ettiğini görüyoruz. Bu, olumlu bir gelişme."

Yorum Yazın