• Ekonomi

Alman heyetin Samsun ziyareti

Almanya-Holstein Eyaleti’ne bağlı Kiel şehrinden Samsun'a davetli olarak gelen heyeti ağırlayan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'a yatırım için işbirliği çağrısında bulundu.
Alman heyetin Samsun ziyareti
SAMSUN / İHA - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Avrupa İşletmeler Ağı Karadeniz Konsorsiyumu organizesinde Samsun'a davetli olarak gelen Almanya-Holstein eyaleti ve eyalete bağlı Kiel şehri yöneticilerinden oluşan 13 kişilik heyet, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette Almanya-Holstein Eyaleti Ekonomi, Çalışma, Ulaştırma ve Teknoloji Bakanı Reinhard Meyer, Kiel Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ulf Kampfer ve diğer misafirlere seslenen Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'a yatırım yapılabilecek alanları anlatarak, yatırım için işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Samsun, Karadeniz'in en büyük şehirdir. Samsun ayrıca ulaşım anlamında hava, deniz, demiryolu ve karayolu bakımından en rahat şehirdir. Samsun'da birisi özel birisi kamuya ait 2 adet üniversitemiz bulunmaktadır. Samsun'da Havza ilçemizde doğal su ile ilgili iş birliği içerisinde olunabilir. Almanya'da da termal suyun çıktığı bir yatırım var. Bunun için Havza ilçemizdeki termal su içinde iş birliği içerisinde olabiliriz. Samsun ayrıca enerji yatırımına açık bir şehir. Çünkü Türkiye'ye doğalgazın Rusya ve Ukrayna'dan giriş yeri Samsundur. OMV şirketi Samsun'a 650 milyon euroluk bir yatırım yaptılar ve işletmelerini çalıştırıyorlar. Samsun'dan Almanya'ya yaptığımız ihracattın birinci kalemi otomotiv yedek parçasıdır. Samsun'da bu anlamda Almanya ile iş yapan birçok firmamız var. Yine bunla ilgilide işbirliği içerisinde olabiliriz. Ayrıca Samsun, kruvaziyer gemilerin yanaşabileceği bir limana sahip bizim bunla ilgili çalışmalarımız var. Kiel ile Samsun üniversiteleri ile ilgili iş birliği için elimizden geleni yaparız" dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı ve objektiflere poz verildi.
Yorum Yazın