TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Alman ve İranlı heyetler, Anfaş Gıda ve İçecek Fuarında

Antalya Expo Center’de devam eden 21.Uluslararası Gıda Fuarı Anfaş Food Product ve 3.Anfaş Bevex İçecek İhtisas Fuarı’na katılan Alman ve İran’lı iş adamları, iş görüşmeleri ve alım programları gerçekleştirdi. Heyetler yeni ürünleri ülkelerine kazandırmayı hedefliyor.
Alman ve İranlı heyetler, Anfaş Gıda ve İçecek Fuarında
İHA - Türkiye'nin en kapsamlı gıda fuarı olarak kabul edilen Anfaş Food Product Fuarı'nda bu yıl 400 katılımcı firmanın stant açtığı ve 22 Şubat tarihine kadar fuarın açık olacağı bildirildi.

Almanya’nın önemli gıda firmalarının temsilcileri, her türlü gıda ürününe ilgi duyduklarını belirterek, Türkiye’den gıda alımı yapmak üzere yeni iş ortakları ile görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi. Almanya’da et sucuk ve salam alanında faaliyet gösteren firmanın temsilcisi Osman Yıldız, Avrupa’ya geniş bir dağıtım ağları olduğunu ifade etti. Yeni ürünler bulmak adına fuara katıldıklarını söyleyen ve 4 firma ile görüşme yaptıklarını kaydeden Yıldız, Almanya’ya döndükleri zaman işbirliğini gerçekleştireceklerini belirtti.

Almanya’dan tüm Avrupa’ya ayran dağıtımı yapan firmanın temsilcisi Mustafa Karadeniz de yılda 30 milyon paket ayran dağıtımı yaptıklarını aktararak şöyle konuştu: "Ayranın yanına diğer meşrubat türlerini de eklemek amacıyla fuara katıldık. Türkiye’de kaliteli içecek firmaları var. İki önemli görüşme yaptık. Değerlendirme yaptıktan sonra bir karar vereceğiz"

20 kişilik İran heyeti adına konuşan iş adamı Said Ghadaksaz da, ülkenin farklı bölgelerine hizmet veren toptancıların fuara katıldığını belirtti.

Türkiye’den özellikle kuruyemiş sektörü ile ilgilendiklerini belirten Ghadaksaz, zeytin ve zeytinyağını İran’a götürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Anfaş ve Irak Ticaret ve Sanayi Odası arasında gerçekleştirilen işbirliği ile Irak’dan yaklaşık 20 kişilik bir heyet Anfaş Food Product Fuarı’na ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye’den meyve suyu, kahvaltılık malzemeler, bisküvi, kek ve şarküteri ürünleri başta olmak üzere birçok gıda ürünü satın alma amacıyla gelen Iraklı profesyoneller katılımcılar ile birebir görüşmeler yaptı.

ÜÇ MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ
ANFAŞ Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, yabancı alım heyetlerinin fuardaki firmalarla görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi. Fuarın her geçen yıl büyüdüğünü vurgulayan Çalık, bu yıl 3 milyar dolarlık ticaret hacmi beklediklerini söyledi. ANFAŞ fuarcılık olarak Antalya’ya yeni fuarlar kazandırmayı amaçladıklarını işaret eden Çalık, bunun yanında nitelikli katılımcı ve yabancı ziyaretçi sayısını artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Yorum Yazın