TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Altın dolardaki zayıflama ile kazancını korudu

Altın fiyatları, dolardaki zayıflamanın desteği ile iki günlük kazancını korudu.
Altın dolardaki zayıflama ile kazancını korudu
Bloomberg'de yer alan habere göre, spot altın fiyatları, doların yaklaşık altı haftanın en düşük seviyesine inmesi ile birlikte iki günlük kazancını korudu. Spot gümüş, vadeli gümüş kontratlarının Comex piyasasında Pazartesi günü ons başına 20 doları aşmasının ardından bu seviyenin üzerine çıktı.

Değerli metaller, koronavirüs pandemisinin küresel büyümeyi olumsuz etkilemesi ve teşvikler için ihtiyacı artırmasının ardından güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelik talebin güçlemesi ile birlikte değer kazandı. Gümüş ise, koronavirüs nedeniyle bazı madenlerin çalışamaması dolayısıyla arz endişelerinin kuvvet kazanması ve Çin gibi bazı ülkelerdeki toparlanma işaretleri ile birlikte sanayi tüketiminin artmasından ekstra destek buldu.

Virüs cephesinde, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca Plc'nin aşı geliştirme çalışmalarının insanlar üzerindeki ilk testleri umut verici sonuçlar verdi. New York şehri yeniden açılma sürecinde bir sonraki safhaya geçerken, Kaliforniya virüs dolayısıyla hastaneye yatan sayısındaki artışta yavaşlama olduğunu bildirdi. Diğer taraftan, Güney Avustralya, virüsün yayılmasını önlemek için eyalet sınırlarındaki kontrolü daha da sıkılaştırma kararı aldı ve Hong Kong tarihinin en büyük virüs yayılmasını yaşıyor.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 11:44'te ons başına 1,819.19 dolara çıktı. Fiyatlar Pazartesi günü 1,820.53 dolar ile Eylül 2011'den beri en yüksek seviyesini gördü.

Spot gümüş yüzde 2.6 yükselerek ons başına 20.4333 dolar ile Ağustos 2016'dan beri en yüksek seviyesini görürken, Comex piyasasında gümüş vadelileri yüzde 3.3 değer kazanarak 20.850 dolara kadar çıktı.

Diğer değerli metallerden, paladyum yüzde 0.2 ve platin yüzde 0.3 yükseldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Citigroup Inc. Kuzey Amerika emtia strateji müdürü Aakash Doshi, "Gümüş, pozitif aşı haberlerinden ve zayıf dolar ortamından destek bularak, geniş anlamda reflasyon hikayesi 2021 yılına doğru hız kazanırsa, altına göre daha iyi performans göstermeye hazırlanıyor" dedi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Avrupa Birliği (AB) liderleri, üye ülkelerin ekonomilerini desteklemek için 750 milyar euroluk (860 milyar dolar) ortak tahvil arzını öngören teşvik paketi konusunda anlaşmaya vardı.

*ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi, yeni virüs kurtarma paketi konusundaki müzakerelerin ilk turunu başlatacak.
Yorum Yazın