TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Antalya'da 'Avokado çekirdeğini getir, istediğini götür' kampanyası

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir market-manav işletmecisi müşterilerine ilginç bir kampanya sundu. 'Avokado çekirdeğini getir, istediğini götür' kampanyası başlatılan iş yerine çok sayıda vatandaş yüzlerce avokado çekirdeği getirerek dilediğince alışveriş yaptı.
Antalya'da 'Avokado çekirdeğini getir, istediğini götür' kampanyası
İHA - Alanya’nın Saray Mahallesi’nde hizmet veren market-manav işletmecisi Hakan Hacıhamdioğlu, ilçenin en büyük kazanç kaynaklarından biri olan avokadonun çekirdeklerinin fidana dönüştürülmesiyle ekonomiye katkısı sağlama amacıyla müşterilerine ilginç bir kampanya sundu. 1 avokado çekirdeğinin 1 lira olarak değerlendirilen iş yerine vatandaşlar, yüzlerce çekirdek getirerek temel gıdan tut bakliyat ve meyve sebzeye kadar çok sayıda ürünü aldı.

“VATANDAŞLARDAN İLGİ ÇOK İYİ”
Hacıhamdioğlu, ekonomiye can vermek için böyle bir kampanya düzenlediğini söyledi. Hacıhamdioğlu , “Alanya’mızın değeri olan avokadonun çekirdeği hem çöpe gitmesin hem de değer kazansın istedik. Pandemi döneminde vatandaşlarımıza azda olsa destek olur diye düşündük. Çok iyi talep aldık. Vatandaşlarımızın avokado çekirdeklerini için değerlendirmesini istiyoruz. Çöpe gitmesin getirsinler bize değerlendirelim. Mesela 40 çekirdek getiren kişi, markette bulunan ürünlerden 40 liralık alışveriş yapabiliyor. Şuan ilgili çok iyi, özellikle mahalle halkı çekirdek getirerek alışveriş yapabiliyor” dedi.

“BİZ ÇEKİRDEKLERİ GENELDE ÇÖPE ATIYORDUK”
Kampanyaya 40 avokado çekirdeği getirerek katkı sağlayan Muhammet Gençyiğit, “Bizim burada avokado çok tüketilen ürün. Mahallemizin marketçisi de böyle bir kampanya başlatmış. Bir işe yaramadığı için biz çekirdekleri genelde çöpe atıyorduk. Apartmanda duyduk biz böyle bir kampanyanın olduğunu ve 40 adet çekirdek getirerek arkadaşa teslim ederek alışveriş yaptım. Bunlar güzel örnekler, ülkemizde böyle şeylerin olması lazım. Arkadaşımı bu konuda tebrik ediyorum. Her mahalleye bu tür şeyler lazım” diye konuştu.
Yorum Yazın