TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Antalya'da fuar günleri

Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı gıda fuarı özelliğini taşıyan 21.Uluslararası Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarı ile eşzamanlı düzenlenen Anfaş Bevex 3. İçecek İhtisas Fuarı, Antalya Expo Center’da açıldı. Yaklaşık 400 firmanın katıldığı fuarı, 45 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.
Antalya'da fuar günleri
İHA - Antalya Expo Center'de düzenlenen fuarın açılışında konuşan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, 30 bin metrekarelik alanda gerçekleştirdikleri Food Product’ın, 21 yılda Türkiye’nin en kapsamlı gıda ihtisas fuarı haline dönüştüğünü söyledi.

Sektör temsilcilerinin fuara yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Çalık, şöyle konuştu: "Bu fuar, kendi alanında en fazla iş bağlayan fuar haline gelmiştir. Uluslararası ölçekte saygın marka haline gelmiş bazı yerli ve yabancı firmalar Türkiye'de Anfaş Bevex ve İhtisas Fuarını seçiyor. Fuarımız 400 katılımcı firma ile 30 bin metrekare kapalı alana kurulmuştur. Yurt dışından ve Türkiye'den 45 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi bekleniyor."

YENİLİKLER
Anfaş Food Product ve Bevex fuarlarına bu yıl bir çok yeniliğin eklendiğini dile getiren Çalık, şunları söyledi: "Omanlı mutfak kültürü, tadım etkinliği, profesyonel tadım günleri ve konferanslar eklenmiştir. Bar teknikleri ve uygulamaları, çikolata sunumu, çölyak semineri, TSE semineri, gıda teknolojileri ve inovasyon sergisi olacaktır. ANFAŞ olarak Antalya Expo Center'de fuarların başarılı şekilde yapılmasına katkı sağlayan tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz."

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, fuarların turizm sektörü ile yakından ilgili olduğunu kaydederek, Antalya'nın her türlü fuarın merkezi olması gerektiğini vurguladı.

Antalya'nın sebze, meyve ve süs bitkileri açısından önemli bir merkez olduğunu ifade eden Vali Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gıda alanında en önemli nokta gıda güvenliğidir. Türkiye'nin gıda üretimi 60 milyar dolardır. 20 milyar dolarını ihraç ediyoruz. Dünyanın en büyük 7. büyük üreticisi haline geldik. Önemli firmaların katıldığı fuar Antalya'nın ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, fuarların bulundukları illlere büyük katkı sağladığını ifade ederek, yerli ve yabancı firmanın Antalya'nın ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Fuarların ekonomiye canlılık getirdiğini dile getiren Akaydın, buna rağmen üreticilerin ciddi ekonomik sorunları olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından Vali Öztürk, Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ve Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği Başkanı Aydın Özdemir'e plakatlerini takdim etti. Açılış kurdelesinin kesminin ardından Vali Öztürk ve Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, stantları gezerek ikram edilen lezzetlerden tattı.

19-22 Şubat tarihleri arasında açık kalacak fuarda, bakliyattan yağa, deniz ürünlerinden et, süt ve ambalaja kadar gıdayla ilgili her türlü ürün sergileniyor.

Fuara, Japonya, Malezya, Cezayir, Moldova, Arnavutluk, Kosova, Suudi Arabistan, Hırvatistan, Irak, İran, Pakistan, Rusya, Kuveyt, Mısır, Tunus, Hollanda, Hindistan, İtalya, Almanya, Azerbaycan, Fas, Dubai başta olmak üzere yiyecek içecek profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye’den önemli market zincirlerinin fuara ilgilerinin yoğun olduğu gözlenirken, vatandaşların birbirinden çeşitli gıdaları tatma imkanını yakaladı. Fuar kapsamında Gıda Teknolojisi ve İnovasyon Sergisi'nde katılımcı firmalar piyasaya yeni çıkardıkları ürünlerini sergileme fırsatı yakaladı.

Öte yandan fuarda, Osmanlı Mutfak Kültürü ve Tadım Günleri ile Osmanlı İmparatorluğu döneminin yiyecek içecek kültürünün tanıtıldığı bölüm ilgi gördü. Osmanlı döneminin havasının yaşandığı bölümde mehteran takımı, yöresel lezzetler, yöresel kıyafetler, Osmanlı Şerbeti ikram edilmesi renkli görüntüler oluşturdu. Fuar kapsamında katılımcılara, gulutensiz gıdalar, çölyak hastalığıyla ilgili panel ve sunumlar yapılacak.
Yorum Yazın