TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Antep fıstığına devlet desteği talebi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, baklavadan çikolataya, hamurlu tatlılardan yemeklere kadar birçok alanda kullanılan fıstığın üretim miktarının artırılması için devlet desteğinin şart olduğunu söyledi.
Antep fıstığına devlet desteği talebi
GAZİANTEP / İHA - Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’ı ziyaret etti.

Bartık, binlerce kişinin ekmek kapısı olan Antep fıstığından daha fazla faydalanmak için desteklenmesi gerektiğini belirtti. Başta Gaziantep olmak üzere Güneydoğu’nun belirli noktalarında yetiştirilen fıstığın geniş bir alanda kullanıldığını hatırlatan Bartık, şöyle devam etti:

“Antep fıstığı sadece baklavada kullanılmıyor, üründen birden fazla tatlı ve yemekte yararlanılıyor. Baklavadan çikolataya, hamurlu tatlılardan yemeklere kadar birçok alanda kullanılan fıstığın üretim miktarının artırılması için devlet desteğinin şart olduğunu düşünüyoruz. Önemli bir sanayi ham maddesi de olan fıstık, artık kuruyemiş olmaktan çıktı. Bu nedenle ürüne verilecek desteğin çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Fıstığın geçen yıl ortalama rekoltesinin 130 bin ton olduğunu hatırlatan Eyüp Bartık, gelecek yıllardan itibaren Antep fıstığı üretiminin artmasını ümit ettiklerini dile getirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan da fıstık üretiminin Gaziantep için önemine dikkati çekti.
Yorum Yazın