TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Aras Kargo, 16 bin fidana hayat verdi

- Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın: - "Ülkemizde çevre bilinci ve duyarlılığını artıran ve çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakma yolunda sorumluluklarımızı yerine getirme hedefiyle çalışıyoruz"
AA -

İSTANBUL (AA) - Aras Kargo'nun, "Ormanları Yarına Taşıyoruz" projesi kapsamında Ege Orman Vakfı iş birliğiyle 16 bin çalışanı adına bağışladığı 16 bin adet fidanın dikim töreni İzmit'te yapıldı.

Aras Kargo açıklamasına göre, sektörün "ilk" sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan Aras Kargo, "Yarına Taşıyoruz" mottosuyla ağaçlandırmadan çevre ve kıyı temizliğine, karbon ayak izinin azaltılması gibi farklı alanlarda sürdürülebilirlik vizyonu ile çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Bugüne kadar ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında 150 binden fazla fidan diken şirket, ormanları yarına taşıdı.

Ege Orman Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen dikim törenine Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk ve şirket çalışanları katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, 2014 yılında kurdukları "Doğa Dostu Araslar" projesi kapsamında, kıyı temizliği, fidan dikimi, karbon ayak izi projeleri ve geri dönüşüme katkı sağlayan çevreci uygulamalar alanında iş birlikleri yürüterek bugün iyi ve değerli olan her ne varsa yarına taşımayı hedeflediklerini bildirdi.

Ayyarkın, "Aras Kargo olarak, ülkemizde çevre bilinci ve duyarlılığını artıran ve çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakma yolunda sorumluluklarımızı yerine getirme hedefiyle çalışıyoruz. Bu doğrultuda çevrenin ve doğal kaynakların korunmasını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk de şunları kaydetti:

"Doğanın sunduğu olanaklardan gelecek nesillerin de yararlanabilmeleri ve insanlığın varlığını devam ettirebilmesi için bugünümüzü ve geleceğimizi etkileyen iklim krizi ile mücadelede STK, özel sektör ve kamu kuruluşları iş birliğinin oldukça önemli olduğunu biliyoruz. Aras Kargo, İzmit Taşköprü'de oluşturduğu 16 bin fidanlık orman ile 6576 ton karbondioksite eşit karbon salınımı denkleştirerek gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak amacına destek verdi. Bütüncül ve sürdürülebilir olarak doğaya katkılarının devamını diliyorum."

- "Doğa Dostu Araslar" ormanları yarına taşımaya devam ediyor

Verilen bilgiye göre, Aras Kargo, yıllardır sürdürülebilirlik konularında farklı alanlarda hem kurumsal hem de çalışan gönüllülüğü temelinde çalışmalar yürütüyor.

TURMEPA Deniz Temiz Derneği ile birlikte yürüttüğü "Denizin Mavisini Yarına Taşıyoruz" projesi ile 5 yılda Türkiye'nin dört bir yanındaki 15 farklı lokasyonda kıyı temizliği yaparak, toplam 4 tondan fazla atığın denizlere karışmasını önleyen şirket, "Ormanları Yarına Taşıyoruz" projesi ile bugüne kadar 150 binden fazla fidan dikerek ülkenin akciğerlerini güçlendirdi.

Aras Kargo, bu çalışmaların hepsini 16 bin Doğa Dostu Araslar hep birlikte gerçekleştiriyor.