TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Bakan Şimşek’ten vergi rekortmenlerine teşekkür

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi rekortmenleri listesine giren mükellefler için "Mükelleflerimizi kutluyor, hepsine şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Bakan Şimşek’ten vergi rekortmenlerine teşekkür
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin vergi rekortmenlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Geçen yıl Gelir ve Kurumlar Vergisi beyanlarına göre, Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden mükelleflerin vergisel yükümlülüklerine en yüksek gönüllü uyumu göstererek tüm topluma örnek olduklarını belirten Şimşek, "Bu nedenle mükelleflerimizi kutluyor, hepsine şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Toplumda vergi bilincinin ve gönüllü uyumun en üst seviyede sağlanması amacıyla hizmet kalitesini sürekli iyileştirmeye, mükellefleri vergi uygulamaları konusunda etkin bir şekilde bilgilendirmeye ve vergi süreçlerinin kolaylaştırılmasını sağlamaya yönelik çalışmaları her geçen gün artırarak sürdürdüklerini söyleyen Bakan Şimşek, mükellef odaklı hizmet yaklaşımının gereği olarak teknolojik yenilikleri yakından takip ettiklerini, geliştirilen Elektronik uygulamalar ile mükelleflere zaman ve emek tasarrufu da sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
Topladığımız vergiler ile etkin bir şekilde kamu hizmetlerini finanse ederek vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulmakta, birçok yatırıma imkan sağlanarak ülkemizin ekonomik büyümesi gerçekleştirilmekte olduğunu söyleyen Şimşek, “Ödediği vergilerle ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan 2014 yılı Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Türkiye geneli ilk 100 sıralamasına girmiş mükelleflerimiz başta olmak üzere tüm mükelleflerimize teşekkür eder, iş hayatlarında başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.
(İHA)
Yorum Yazın