TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Bakan Zeybekci,TÜMSİAD yönetim kurulu üyelerini kabul etti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Merkez Bankası hükümetin belirlemiş olduğu politikalara ulaşmada elindeki tüm enstrümanları, tüm araçları kullanarak hükümetimizin gösterdiği hedeflere doğru yürümekte görevlidir. Tam bağımsız bir kurumdur. Burada farklı görüşlere sahip olmak, farklı sahiplerle farklı sözler söylemekte Merkez Bankası’nın bağımsızlığına, bugüne kadarki başarıları, performansına da gölge düşürmemesi lazım" dedi.
Bakan Zeybekci,TÜMSİAD yönetim kurulu üyelerini kabul etti
ANKARA / İHA - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tüm Sanayici ve İşadamları Deneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Bakanlıkta gerçekleştirilen kabulün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşmesinin sorulması üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanımıza Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı bilgi arz edecekler. Cumhurbaşkanımız gerek Başbakan Yardımcımızdan, gerekse Merkez Bankası Başkanından gerekli bilgileri alacak. Belki de bazı tavsiyeleri ve önerileri de olacaktır” cevabını verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’na ilişkin bir soru üzerine Zeybekci, “Dün yaklaşık 8 saat süren Sayın Başbakanımızın başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yaptık. Oradaki varmış olduğumuz sonuçları da yazılı olarak açıklandı. Tamamen Türkiye’nin dışında, dünyada hiçbir negatif beklenti yaratmaması gereken bir dalgalanma. Bu dalgalanma ile ilgili de ülkeler gerekli adaptasyonu anında yapıyorlar.

Ama işte bunun manipüle edilmemesini sağlamakta bizim görevimiz. Merkez Bankası hükümetin belirlemiş olduğu politikalara ulaşmada elindeki tüm enstrümanları, tüm araçları kullanarak hükümetimizin gösterdiği hedeflere doğru yürümekte görevlidir. Tam bağımsız bir kurumdur. Burada farklı görüşlere sahip olmak, farklı sahiplerle farklı sözler söylemekte Merkez Bankası’nın bağımsızlığına, bugüne kadarki başarıları, performansına da gölge düşürmemesi lazım” dedi.
Yorum Yazın