TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Başak traktör Konya Tarım Fuarında

Sanko Holding’in tarım makineleri sektöründeki şirketi Başak Traktör, orta ve büyük ölçekli işletmeler için geliştirdiği 2090 Plus modeli traktörünü, Konya Tarım Fuarı’nda Türk çiftçisinin beğenisine sundu.
Başak traktör Konya Tarım Fuarında
KONYA / İHA - Sanko, açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı Konya Tarım Fuarı’nda, Başak marka 21 traktörünün yanı sıra tarım sektöründe de geniş kullanım alanı bulunan MST marka teleskopik forklift, kazıcı yükleyici ve mini ekskavatörünü çiftçilerle buluşturdu. Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ve Meclis Başkanı Tahir Şahin’in de ziyaret ettiği stantta, 2090 Plus modeli traktör ilk kez tanıtıldı.

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Başak Traktör’ün 47-90 beygir aralığında 47 değişik performansta traktör ürettiğini belirterek “Başak Traktör, Türk tarımına 1914 yılında hizmet vermeye başladı. 100 senelik bir birikimi var. Bu birikimlerin yanına yeni teknolojiler de uygulayarak çok yeni modeller üretmeye başladık. İnşallah bundan sonra da daha güzel şeyler yaparak Türk tarımına daha ucuza mal edilecek, daha kuvvetli traktörlerin imalatına başladık” dedi.

Konukoğlu, fuarda tanıttıkları 2090 Plus’ın da “Türk tarımında açan başak” olmasını diledi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi, İş ve Tarım Makineleri Grup Başkanı Sami Konukoğlu da, “2090 Plus modeliyle inşallah daha büyük tarlalarda daha güçlü traktör isteyen çiftçilerimize de hitap edeceğiz. İnşallah daha yüksek hedeflerimiz var. Bütün ürün gamını yeniledik. Şu an 47 farklı traktörümüz var. Her fuarda müşterilerimize daha güçlü, daha farklı, daha güzel traktörlerle sunum yapıyoruz” diye konuştu.

SANKO - BAŞAK
1914 yılından beri topraklardaki bereketi simgeleyen Başak Traktör, 2012 yılı Mayıs ayında 111 yıllık Sanko bünyesine katılarak, asırlık 2 markanın güç birliği yapması sağlandı.
Yüzde 100 yerli Başak markasının alınmasının ardından ciddi bir Ar-Ge çalışması yapan Sanko Holding, uzun uğraşların ardından yenilenen yüzüyle tarlalarda yeni başaklar açtıracak traktörlerini çiftçilerin ayağına getiriyor. Başak Traktör gelişen ülke ekonomisinde etkisi artan tarım sektöründeki mekanizasyon ihtiyacını karşılamak üzere traktör satış ve satış sonrası ağını genişleterek, her geçen gün ekibini ve ürün gamını güçlendirirken, büyüyen Ar-Ge ekibiyle yeni ürünler tasarlamaya devam etmektedir.

YENİ ÜRÜNLERİYLE KONYA TARIM FUARINDA
Başak Traktör çiftçisine sunduğu tarla ve bahçe kategorisindeki 13 ana modeli ile çiftçinin ihtiyaçlarına göre 2x4 ve 4x4 çekişli, kabin ve klima opsiyonlu farklı ve ergonomik modelleriyle üretim yapıyor. Başak Traktör Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen geniş iç hacimli yeni tip kabinler, operatör konforunu ön planda tutan tasarımıyla dikkati çekiyor.

Gelişmiş havalandırma sistemi, modern gösterge paneli ve ergonomik kumanda kolları ile kullanıcı rahatlığı üst seviyede tutulan ‘Plus’ serisi 47-90 beygir gücü aralığında 10 ana modelle çiftçilerin kullanımına sunuluyor. Ayrıca, yeni BE serisi traktörleri ile orta, büyük çiftçiyi hedefleyen Başak Traktör 72, 78 ve 88 beygir gücünde 3 ana model traktörleri ile çiftçimizin ihtiyaçlara yanıt verebilmek için ürün sunmaktadır.

Konya yöresi başta olmak üzere, ülkemizdeki orta-büyük çiftçiler için geliştirilen 2090 Plus modeli, ilk kez Konya’da çiftçilerin beğenisine sunuldu. 4 silindirli perkins motoru kullanılan 2090 Plus model Başak Traktör’de düşük emisyonlu Euro III A turbo intercooler motor yer almakta ve ayrıca çiftçinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek üzere kompresör bulunuyor. 1400 dev / dak.‘da 393 Nm‘lik tork elde edilen 2090 Plus model traktörde, hidrolik yan kollar kancalı tip olup, orta kol hidrolik pistonlu. 6 hidrolik çıkış noktası bulunan 2090 Plus, 4 çeker ve diferansiyel kilit mekanizması elektrikli -hidrolik kumandalıdır. Direksiyon ayarlı olarak standart olup, şanzımanında 12x12 ve 24x24 seçenekleri sunuluyor.

BAŞAK TRAKTÖR
DA-TA Demir Araba-Tahta Araba fabrikası olarak Adapazarı’nda 1914 yılında kurulan Başak Traktör, 1944 yılında Türkiye Zirai Donatım Kurumu’na bağlı SAZ (Sakarya Alat-ı Ziraiye) unvanıyla Türk çiftçisinin tüm tarım alet ve makineleri ile diğer ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmiştir.

1962 yılı sonrasında Ford marka traktörlerin ithalatını yapmaya başlayan Başak Traktör, 1968 yılından itibaren Ford ile yapılan işbirliği çerçevesinde Adapazarı’nda yüzde 65 yerli üretim oranı ile imalat başarısını göstermiştir. 1976 yılında STEYR firmasıyla yapılan anlaşma kapsamında STEYR markası ile traktör üretimine başlanmış, 1996 yılından itibaren BAŞAK markası ile traktör üretimine devam edilmiştir. Başak Traktör 2012 yılında Sanko Grubu’na katılmıştır.

Sakarya’da bulunan fabrikada, 200 bin metrekare açık alan üzerinde, 35 bin metrekare kapalı alanda üretim yapılmaktadır. Başak Traktör, farklı segmentlerdeki 2x4 ve 4x4 çekişli 20 civarında modeli; az yakıt tüketimi sayesinde en ekonomik kullanımı sağlayan, az bakım gerektiren yüzde 100 yerli traktörleri ile çiftçilerin hizmetindedir.

Sanko çatısı altında yeniden yapılanan Başak Traktör, Türkiye çapında yaygın satış ve servis ağı ve her an ulaşılabilir ekonomik yedek parça stoku ile çiftçilerin yanında olmaya devam etmektedir.
Yorum Yazın