TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Başkan Sözat'tan süt ve zeytinyağı açıklaması

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, ülkemizde zeytinyağı fazlası olmasına rağmen Tunus'dan zeytinyağı ithalat edilmesinin doğru olmadığını söyledi.
Başkan Sözat'tan süt ve zeytinyağı açıklaması
İHA - Başkan Sözat, “Tarımdaki sıkıntılar bitmez. Bir ithalat furyası başladı Türkiye’de zeytinyağı üretimi fazla. İhracat etmemiz gerekirken, Tunus’tan zeytinyağı ithal ediyoruz. Türkiye’de zeytinyağı tüketimi 1,5- 2 kilo geçmiyor. Bizim yurt dışına fazla olan 60-70 ton zeytinyağı ihraç etmemiz gerekirken biz yurt dışından zeytinyağı getiriyoruz. Ama maalesef zeytinyağı getirirsek bizim zeytinyağımız ne olacak. Yanlış şeyler oluyor. Bu yanlışlığın düzeltilmesi için yetkililer bizim sesimize kulak versinler. Biz doğruları söylemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Başkan Sözat, çiftçinin diğer bir meselesinin süt fiyatları olduğunu belirterek, “4 senedir süt zam görmüyor. Sütten dolayı üreticiler, çiftçiler ineklerini satıyor. Ülkede damızlık tükenmeye başladı. Süt üretimi azaldı. Süte gelecek 10 kuruş zam enflasyonu yükseltiyor zihniyetini kabul etmiyorum. Bu işin mantığını anlayamıyorum. Enflasyonu yükseltecek diye zararına üretime zorlamak çiftçinin bir mantığı yok" dedi.
Yorum Yazın