• Ekonomi

Bebe Çocuk Konfeksiyonu sektörünün yol haritası belirlendi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Ur-Ge projesi ile sektörde faaliyet gösteren firmaların ihracat ve rekabet güçlerini artırmak istediklerini ifade etti.
Bebe Çocuk Konfeksiyonu sektörünün yol haritası belirlendi
Fatma Güler - BURSA / İHA - BTSO öncülüğünde gerçekleştirilen Uluslararası Rekabetçiğili Geliştirme Projesi (Ur-Ge) çalışmaları devam ediyor.

Oda hizmet binasında gerçekleştirilen Bebe - Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Ur-Ge toplantısına Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mesut Okyay, Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay ve sektör temsilcileri katıldı.

Ur-Ge projesi çerçevesinde Bursa Tekstil & Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) tarafından hazırlanan ‘Bebe ve Çocuk Sektörünün Bursa’dan Dünyaya Açılımı Ur-Ge Projesi İhtiyaç Analiz Raporu’ sektör üyesi firma temsilcileri ile paylaşıldı.

Firmalarla birebir görüşülerek firmaların mevcut durumları eğitim ve danışmanlık ihtiyaçları ve hedef pazarların belirlenmesi için çalışmalar yapıldı. Firmaların kurumsallık, yenilik ve ihracat kapasiteleri değerlendirilerek yapılan durum tespiti ile sektör temsilcilerinin eksik yönleri ve bu eksikliklerin giderilmesi için gerekli ihtiyaçlar tespit edildi. Analiz sonucunda ise tüm firmalar ve küme için değerlendirme raporları ile yol haritaları oluşturuldu.

Bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe Bursalı firmaların Türkiye’deki üretimin yüzde 80’ini karşıladığını ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, “Hazırlanan rapor kapsamında tespit edilen gerekli eğitim ve danışmanlık hizmetleri, belirlenen hedef pazarlara yönelik fuar ve heyet ziyaretleri ile hedef ülkelerden bölgeye alım heyeti faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Proje halen ihracat yapan veya yurtdışı pazarlara açılma potansiyeli olan 33 firmadan oluşuyor. Bebe ve çocuk giyim sektörünün gelişmesi, yeni ihracatçı firmaların ortaya çıkması ve firmalarımızın uluslararası alanda daha güçlü bir konuma ulaşması adına oldukça önemli” diye konuştu.

"TEKNOLOJİYE HAKİM OLAN İŞLETMELER DÜNYAYA YÖN VERİYOR"
Sektörde faaliyet gösteren firmaların Ur-Ge projesi çerçevesinde biraraya gelerek güç birliği oluşturmalarının önemine işaret eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ”Bu proje, küresel rekabetin yoğun olarak yaşandığı günümüzde firmalarımıza rekabette üstünlük sağlayacak. Bebe-Çocuk Konfeksiyonu sektöründe faaliyet gösteren firmaların uluslararası arenada ihracatlarını sürdürülebilir olarak artırmalarını sağlamak için BTSO önderliğinde gerçekleştirilen Ur-Ge çalışmalarının oldukça önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Ur-Ge projesinin sektör için büyük fayda sağladığını belirten BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ise, projenin şehir ve ülke ekonomisi için önemli olduğunu ifade etti. Projenin tamamlanmasının ardından Bursalı firmaların uluslararası arenada daha rekabetçi bir konuma yükseleceklerinin altını çizen Atalay, “Gerçekleştirilen çalışmalar tüm sektör temsilcilerine fayda sağlayacak. Bursa’nın önemli sektörlerinden biri olan bebe-çocuk konfeksiyonu sektöründe Bursalı firmalar ürettikleri ürünlerini hedefledikleri yeni pazarlara çok daha rahat sunabilecek. Sektörümüze verdiği destek ve projelerimize liderlik ettiği için BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a ve Yönetim Kurulu’nun kıymetli üyelerine teşekkür ediyorum ” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın