TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Bitcoin fiyatı yine 50 bin dolar sınırında

Kripto para Bitcoin, dün yaşanan geri çekilmenin ardından toparlanarak yeniden 50 bin dolar seviyesine geldi.
Bitcoin fiyatı yine 50 bin dolar sınırında
AJANSLAR - PayPal'ın kripto para depolama güvenliği alanında faaliyet gösteren teknoloji şirketi Curv'u alacağı haberleri Bitcoin’de yukarı harekete destek verdi.

Dün Bitcoin fiyatındaki geri çekilmede Biden'in SEC başkanlığı için adayı Gensler'in kripto para piyasalarının dolandırıcılıktan ve manipülasyondan arınmış olmasını sağlamanın SEC için bir görev olduğunu söylemesi etkili olmuştu.

Analistler, Obama döneminde CFTC Başkanı olarak görev yapan ve dijital varlıkların güçlü bir savunucusu olan Gensler'in yorumlarına çok acele tepki verilmesinin negatif harekete yol açtığını, Gensler’in konuşmasının genelinde Bitcoin ve kripto paralar konusunda pozitif olduğunun değerlendirilmesinin toparlanma getirdiğini ifade ediyorlar.

Blok zincir teknolojisi şirketi Ava Labs'ın başkanı John Wu, Biden yönetiminin blok zincirler, kripto paralar ve diğer dijital varlıkları boğmak yerine inovasyona yardım edeceğinden umutlu olduklarını vurguladı.

Coindeksk.com'a göre Bitcoin fiyatı bugün 49984,60 dolar seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda düne göre yüzde 2,4 artışla 49812,55 dolardan işlem görüyor.
Yorum Yazın