• Ekonomi

Bitcoin'de kısa vade 20 bin, uzun vade 400 bin öngörüsü

Yatırım firması Guggenheim'ın baş yatırım sorumlusu, Bitcoin'in 20 bin dolara çakılacağına dair yeniden uyardı.
Bitcoin'de kısa vade 20 bin, uzun vade 400 bin öngörüsü
AJANSLAR - Guggenheim'ın baş yatırım sorumlusu Scott Minerd, 20 Nisan'da CNBC ile yaptığı röportajda Bitcoin'in olası bir düzeltmede değerinin yarısını kaybedebileceği konusunda uyardı.

Minerd, “Bitcoin'in kısa vadede gösterdiği büyük fiyat hareketini göz önüne alırsak, büyük bir düzeltme yaşayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Bitcoin, 2021 boğa piyasasının en son düzeltmesinde 52 bin dolara kadar geriledikten sonra yeniden 55 bin dolar bandına yükseldi.

Ocak ayında da BTC/USD paritesinin 20 bin dolara gerileyeceğini söyleyen Minerd için bu durum normal piyasa döngülerinin bir parçası.

Minerd, Bitcoin için uzun vadeli fiyat tahmini olan 400 bin doların ise hala geçerli olduğunu söyledi.
CIO sözlerini, “Bitcoin'in yüzde 50 düzeltme ile 20-30 bin dolar bandına geri çekilebileceğini düşünüyorum. Fakat BTC ile ilgil ilginç olan şey şu ki, bu tür geri çekilmeleri daha önce gördük" diye özetledi.

"BU YANLIŞ"
Açıklamaya tepki gösteren Bitcoin destekçileri ise daha büyük bir düşüş iddialarını reddetti.

Morgan Creek Digital Kurucu Ortağı Anthony Pompliano, Minerd'ın söz konusu açıklamasını “Bu yanlış” diyerek yanıtladı.

Minerd, 20 Ocak'ta yaptığı bir açıklamasında BTC'nin bu yıl için pik noktasını gördüğünü ve yılın geri kalanına yeni bir rekor kırılmayacağını söylemişti. BTC/USD, o zamandan beri iki kattan fazla değer kazandı.

Rekt Capital ise Twitter hesabından, "2017'deki BTC boğa piyasasının düzeltmeleri ortalama 16 gün sordu. Son düzeltme ise yalnızca 7 gündür sürüyor" yorumunda bulundu.
Yorum Yazın