TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Bitcoin'in kritik yol ayrımı

Citi Group analistleri, Bitcoin'in kritik bir eşikte olduğunu belirterek, kripto para biriminin yol ayrımının uluslararası ticaret için tercih edilen para birimi olmakla 'spekülatif bir içten yıkım' arasında olduğunu söyledi.
Bitcoin'in kritik yol ayrımı
AJANSLAR - Borsa Gündem adlı haber sitesinde yer alan habere göre; Citi analistlerinin yayımladığı araştırma raporunda, yakın zamanda Tesla ve Mastercard'ın adımlarıyla birlikte Bitcoin'in ana akım para birimi olma yolunda büyük bir dönüşümün başında olabileceği belirtildi.

Son on yıldır bireysel yatırımcıların gündeminde olan kripto para piyasaları son yıllarda kurumsal yatırımcıların da radarına girdi.
Citi raporuna göre, eğer işletmeler ve bireysel yatırımcılar merkez bankalarının planladığı dijital nakit paraya ya da "sağlam akçeye" ("stablecoin") dijital cüzdanlarıyla erişebilirlerse Bitcoinin küresel erişim ağı, izlenebilirliği ve hızlı ödemelerde kullanılma potansiyeli onun uluslararası ticarette tercih edilmesini sağlayabilir.

İlk etapta bir ödeme aracı olarak tasarlanan Bitcoin, yüksek oynaklığa sahip olması ve kısmen maliyetli işlemleri nedeniyle büyük ekonomilerin ticaretinde çok az kullanılıyor.

Citi, Bitcoin'in küresel ticarette bugün rezerv para olan doların bulunduğu fiili para birimi konumuna dönüşümü için Bitcoin piyasasına daha fazla kurumsal yatırımcının katılımı ve Bitcoin'in finansal otoriteler tarafından daha sıkı kontrol edilmesinin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Bitcoin'in enflasyona karşı koruma sağlayacağı tezine paralel olarak kripto para birimi yakın zamanda rekor seviye olan 58 bin 354 dolara ve 1 trilyon piyasa değerine çıkmıştı. Bu kadar yüksek fiyatların sürdürülebilirliği konusunda endişelerin oluşması ile Bitcoin geçen hafta içinde 11 bin dolardan fazla düşmüştü.

Bitcoin bugün yüzde 4.5 kazanımla 47 bin 284 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin'in yılbaşından bugüne kadarki yükselişi ise yüzde 60'ın üstünde oldu.
Yorum Yazın