TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Bursa'dan dünyaya yayılan lezzet

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Kardelen, Cardelion ve Yaylacık markalarıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme'nin Yaylacık Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde inceleme yaptı.
Bursa'dan dünyaya yayılan lezzet
İHA - Ceyhun İrgil, Kestane şekerinin damaklarda bıraktığı eşsiz tadı ile Bursa’dan bütün dünyaya yayılan lezzeti olduğunu belirterek, bunda Bursalı firmaların titiz çalışmalarının payının büyük olduğunu söyledi.

Tesislerinde yapılan üretim hakkında Milletvekili Ceyhun İrgil’e bilgi veren İlka Şekerleme Genel Müdür Mümin Akgün, Bursa’ya mahsus bir ürün olan kestane şekerini hijyenik bir ortamda üreterek dünyaya sattıklarını, üretimin bütün aşamalarında kaliteye önem verdiklerini anlattı.

Akgün, İlka Şekerleme tesislerinde 30 dolayında farklı ürünü, kendilerine ait 3 marka ile pazara sunduklarını ayrıca talep eden firmalar için de farklı markalarda üretim yaptıklarını da söyledi.

Kestane şekerinin Bursa ile özdeşleşen bir ürün olduğuna vurgu yapan Mümin Akgün, kaliteli üretimlerini görünüm açısından dikkat çeken ambalajlarda piyasaya sunduklarını belirterek, Bursa temalı 3 farklı ambalajlarının tasarım ödülü aldığını belirtti.

Akgün, dünyanın her yerinde önemli şekerleme ve gıda fuarlarına katıldıklarını ve Bursa kestane şekerini dünyaya tanıttıklarını kaydetti.

İlka Şekerleme Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir de, kendilerine ait 21 mağaza ve bayileri aracılığı ile yurt içi ve dışında açtıkları mağazalar ve satış noktalarında ürünlerini müşterinin damak tadına sunduklarını söyledi.

Özdemir, 2017 yılında üretimlerinin yüzde 25’ini ihraç ettiklerini de belirterek, “İç pazarın yanı sıra dış pazara da satış yapabilmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Pazarda daha etkili olmak için bir yandan ürün çeşitliliğimiz artırıyor, diğer yandan farklı ambalajlar ile ürünlerimizi tüketicilerin beğenisine sunuyoruz. Yurt içi ve dışındaki fuarlara katılarak kestane şekerini bütün dünyaya tanıyoruz” diye konuştu.

İlka Şekerleme tesislerine hayran kalan Milletvekili Ceyhun İrgil ise Kardelen’in Bursa'nın yerel markaları arasında önemli bir yeri olduğunu, üretim tesislerini gezerek kaliteli imalatlarını görme fırsatı bulduğunu söyledi.

Marka haline gelmiş ve Bursa’yı hem iç, hem dış pazarda temsil eden İlka Şekerleme’nin Bursa için gurur kaynağı olduğunu dile getiren CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Kardelen kestane şekerinin üretildiği İlka Şekerleme tesislerinde temizlik ve düzen gerçekten dört dörtlük. Özellikle gıda sektöründe temizlik ilk sırada geliyor. Temizlik kurallarına tam uyum kaliteyle birleşince, ortaya gönül rahatlığıyla tüketebileceğimiz lezzetli bir ürün çıkıyor. Bursa’nın adına yakışır bir ürünü dünyaya sundukları için firma yönetici ve çalışılanlarını yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Ceyhun İrgil, kalitesi ve lezzetine güvendiği Kardelen kestane şekerlerini Ankara’da ziyaretçilerine gönül rahatlığı ile ikram ettiğini belirterek, firma yetkililerine gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür etti.
Yorum Yazın