TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Bursa’nın arazileri kapışılıyor

Bursa otoban sayesinde İstanbul’la arasındaki mesafeyi kısaltırken, batıya doğru hızla büyüyen şehirde araziler yatırımcılar tarafından adeta kapışılıyor.
Bursa’nın arazileri kapışılıyor
BURSA / İHA - Gerek ulaşım, gerekse sanayileşme açısından İstanbul ile bir bütün olma yolunda ilerleyen Bursa’nın batıya doğru hızla büyümesi yatırımcıların dikkatini çekiyor. Yatırımcılar, Bursa’daki arazileri adeta kapışıyor.

Çalımlıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çalımlıoğlu, "25 yıl önce emlak sektöründe her gün inanarak, büyüyerek ve daha da gelişerek Bursa ve çevresinde büyüme hızımızı arttırdık. Bugün Türkiye ile alakalı çok ciddi projeleri yol arkadaşlarımızla beraber çok daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefleyen bir firmayız. İlerleyen zaman içerisinde Bursa’yı çok güzel bir şekilde Türkiye’de ve uluslar arası arenada tanıtabilmeyi amaçlıyoruz. 25 yıl önce yola çıktığımız Elit ismi, ülke genelinde her tabakada kullanılan bir isimdir. Bugün metropollerde çok yerde bu isim kullanıldığı için, Türkiye genelinde en geniş halkaya taşıyabilmek adına kendi soy ismimiz olan Çalımlıoğlu ismiyle yola devam ediyoruz” dedi.

25 yıl önce emlak sektörüne adım attıklarında yatırım dünyasında en güvenilir limanın toprak olduğunu gördüklerini ifade eden Çalımlıoğlu, “Çünkü merkezler, yeni mimari alanlar değişiyordu. Hızla büyüyen Bursa’da yeni gelişme alanları kurulmasıyla eski bölgeler gözden düşüyor ve yatırımcının yüzünü her zaman yeni bölgeler güldürüyordu. Toprak her zaman ön plandaydı. Bizde çıktığımız bu yolda her zaman toprağı ön planda tuttuk. Bugün toprak ile alakalı bütün yatırımlar, yatırımcılara pozitif olarak kazanç sağlamıştır” diye konuştu.

“BURSA ANADOLU’YA AÇILAN DEV BİR ŞEHİR”
“Bursa inanılmaz büyüyen, metropol, dev bir şehir” diyen Çalımlıoğlu, “Bursa İstanbul tetiklemesiyle büyüyecek. Çünkü bugün görmüş olduğumuz bütün altyapı hizmetleri, İstanbul’un buraya gelmesini kolaylaştıracak etkenler. Otoban projesi, sınıfının en büyük projesidir. İstanbul ile Bursa’yı 1 saate düşürecek. Uluslararası havaalanı planlaması, Boğazköy Projesi’nin yapılacak olması, dünyada 6 tane, Türkiye’de tek Ototest Merkezi’nin kurulacak olmasıyla çok ciddi insan sirkülasyonunu arttırarak, çok ciddi ekonomik gelir elde edilecek olması gibi projeler Bursa’yı her gün biraz daha önlere taşımaktadır. İnsanlar artık Bursa’yı biraz daha net olarak görmektedir. Çünkü Anadolu’ya açılan kapı Bursa’dır. Bursa’nın Osmanlı’ya başkentlik yapmış olması, deniz yollarına hakim olması, Anadolu’ya açılan tüm bağlantı yollarının Bursa’ya odaklanmış olması Bursa’yı ön plana çıkartmış. Büyüme ile birlikte metropol şehirlere bağlantı kuracak olmasıyla da büyüyen bir şehir haline ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

“ARSA HER ZAMAN EN BÜYÜK YATIRIM ARACI VE GÜVENLİ LİMANDIR”
Bursa’da yatırım ile alakalı birçok bölge olduğuna da dikkat çeken Çalımlıoğlu, şunları kaydetti:
“Biz yatırımcılara şunu söylüyoruz. Önemli olan doğru yerden, doğru zamanda, doğru toprağı almaktır. Toprak, dünyada üretimi olmayan en büyük yatırım aracı ve güvenli limandır. Ama bunu her zaman doğru ve bilirkişilerle yaparsanız mantıklı bir yatırım yapmış olursunuz. Bütün dünya batıya doğru büyüyor. Bursa da batıya doğru büyüyor ve büyüyecek. Çünkü, Bursa’yı alan olarak incelediğiniz zaman, üst tarafa çıkıldığında Uludağ, alta indiğinizde deniz büyümesine engeldir. Bunlara bakıldığında Bursa’nın büyümesi için tek yer batı yakası vardır.”

Yatırımcıların akınına uğrayan Bursa’nın batı bölgesinin yatırımcıyı hiçbir zaman üzmediğine vurgu yapan Harun Çalımlıoğlu, “Bursa’nın Nilüfer bölgesinde Odunluk, Balat, Ertuğrulkent gibi bölgeler batı ile orantılı olarak daha yeni mimarlar ve yaşam alanlarıyla göz önüne çıktı. Ve her zaman da yatırımcıların yüzünü güldürdü. Bursa batıya doğru çok hızlı bir şekilde büyümekte. Bursa’da sanayi ve turizm hamleleri, tarım ve hayvancılık ile Bursa, batıda çok büyük yol kat etmektedir.

Biz her zaman şunu söylüyoruz. Ne altın, ne borsa, her şey her zaman yatırımda arsa, tarla. Birikiminizi doğru yolda yatırım yapmak istiyorsanız kesinlikle geleceğiniz ile ilgili yatırımlarınızı arazi yatırımlarına çevirin. Bursa ve çevresi, projelerin kesiştiği özel bölgeleri, alanlarıyla uzmanlarıyla birlikte değerlendirin. Kesinlikle Bursa’ya ve çevresine yatırım yapın. Çünkü Bursa dev bir metropole dönüşecek” dedi.
Yorum Yazın