TİC Holding Header
  • USD 32.342
  • EUR 35.111
  • Altın 2241.015
  • BIST 100 8753.67
  • Ekonomi

Dev marketten ucuz et atağı

Ucuz et ihalesini alan A101 ve BİM'de satış başlamadan Migros, 4-6 Kasım tarihleri arasında 29 liraya kıyma, 31 liraya kuşbaşı et satacağını duyurdu.
Dev marketten ucuz et atağı
İnternet Haber Servisi - Vatandaşın uzun süredir beklediği ucuz et konusunda Migros atağa geçti.

Ucuz et ihalesini kazanan A101 ve BİM marketlerde henüz satış başlamadan Migros, 'Uzman Kasap' markalı ürünlerinde 4-6 Kasım tarihleri arasında kampanya düzenlediğini, bir kilogramlık kıymayı 29, 1 kilogramlık kuşbaşı eti de 31 liradan satacağını duyurdu.

"KAMPANYAYI DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ"

Migros Kurumsal İletişim Direktörü Ahu Başkut Alyanak, halkın ucuz et ihtiyacını karşılamak, 29 liraya kıyma, 31 liraya kuşbaşı et satışını sürdürmek için Migros'un her türlü şartı zorladığını ve bu kampanyayı devam ettirme azminde olduğunu ifade etti.

Alyanak, Et ve Süt Kurumu'nun ucuz et programına dahil olmak için şirket olarak yaptıkları girişimlerin devam ettiğini, bu girişimlerin olumlu sonuçlanacağına inandıklarını söyledi. Alyanak, Et ve Süt Kurumu'nun açtığı ihaleye katılan şirketler arasında kendi et işleme merkezi olan tek kurumun Migros olduğunu vurgulayarak, bu tesiste tamamen hijyen şartlarda üretilmiş etleri tüm Türkiye'de dağıtacak lojistiğe sahip olduklarını vurguladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bakanlığa atandığı ilk günlerde "Et meselesini çözeceğim" diyerek, ette oluşan yüksek fiyatları düşürmek için çalışacaklarını açıklamıştı. Bakan Fakıbaba'nın 29 liraya kıyma, 31 liraya kuşbaşı et satacaklarını ifade etmesinden bir süre sonra Et ve Süt Kurumu tarafından açılan ihalede, 81 ilde şubesi olan A101 ve BİM marketleri, ucuz et satışı için yetkilendirildi.

"GÖREVE HAZIRIZ"

İhale katılan ancak 81 ilin tamamında şubesi olmayan marketler ise ucuz et dağıtımının sadece bu iki marketle sınırlı kalmaması gerektiğini, kendilerinin de bulundukları illerde ucuz et satışında görev almaya hazır olduklarını ifade ediyor.
Yorum Yazın