TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Egeli mobilyacılar dubai pazarında

Egeli mobilya ihracatçıları, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı kapsamında Dubai’de gerçekleştirilen etkinlikten mutlu döndü.
Egeli mobilyacılar dubai pazarında

Ticaret heyetine katılan firma temsilcileri, bu etkinlikte bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Ege İhracatçı Birlikleri koordinatörlüğünde, Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı kapsamında desteklenen Mobilya İhracatı İçin Güç Birliği Projesi'nde yer alan firmalar tarafından belirlenen hedef pazarlara yönelik uluslararasılaştırma etkinliğinin ilki 19-23 Mayıs 2013 tarihleri arasında Dubai’de Index International Design Fuarı’nda gerçekleştirildi.
Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, Egeli mobilyacıların söz konusu sektörel ticaret heyeti organizasyonu kapsamında çok uygun maliyet ile Dubai pazarını tanıma ve iş bağlantıları kurma imkanı bulduklarını ifade etti.
Söz konusu organizasyona Ege Bölgesi’nden 11 firma ve 14 firma temsilcisinin katıldığını belirten Tarakçıoğlu, “Organizasyon firmalarımızın iş bağlantıları kurması açısından verimli geçti. Ayrıca, Sharjah Ticaret Odası ziyareti ve Dubai Başkonsolosluğu ziyaretleri Dubai pazarına yönelik daha detaylı bir şekilde bilgilendirme sağlanması açısından önemli oldu” diye konuştu.

Dubai’de gerçekleştirilen firma ve resmi kurum ziyaretlerinden çok memnun kaldıklarını belirten ticaret heyetine katılan firma temsilcileri, pazar hakkında farkındalıkları ve iş birliklerinin artmış olduğunu dile getirdi. Mobilya üreticileri, Ege Bölgesi’ndeki mobilya sektöründeki firmalar olarak bir araya gelip Dubai’de ve diğer başka pazarlarda ortak hareket etmelerinin pazarda rekabet ortamında avantaj sağlayacağını buna hazır olduklarını ifade ettiler.

Yorum Yazın