TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den açıklama

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ruble’nin Dolar karşısında değer kazanmaya başladığını belirterek, 2015 yılının Rusya’dan gelen turist sayısı anlamında düşüş yaşanmayacağını tahmin ediyorum. Ruslar eğer tatil anlamında rahatsızlık duyacaklarsa gitmekten vazgeçecekleri Türkiye değil, başka ülkelerdir diye düşünüyorum dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den açıklama
İHA - Türkiye-Rusya İş Konseyi ve Rusya İhracatı Sigorta Ajansı organizasyonunda düzenlenen Türkiye Rusya İş Forumu’na katılmak üzere Antalya’ya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakan Zeybekçi, Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev birlikte geçtiği kameralar karşısında, iki ülke arasındaki problemleri sıfır noktasına getirene kadar toplantılara devam edeceklerini söyledi.
İki ülke arasındaki ticaret yatırımları önündeki engelleri sıfırlayana kadar toplantılar yapacaklarını ifade eden Bakan Zeybekci, “Tabii bu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ankara’ya ziyaretinde koymuş olduğu 100 milyar dolarlık ortak ticaret hacmine ulaşma hedefi doğrultusunda yatırımların ve hizmet ticaretinin serbestleştirilmesi doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. Bugün burada bir mutabakatı açıklayacağız. O da iki ülke arasında serbest ticaretin başlangıcı olan hizmetlerde ve yatırımlarda serbest ticareti başlatmak için mutabakat açıklandı” diye konuştu.

"TURİSTTE DÜŞÜŞ OLMAYACAK"
Bakan Zeybekci, Türkiye’ye gelen Rus turist sayında azalma olacak mı? şeklindeki soruya, “Ruble’nin son dönemde Dolar karşısında değer kazanmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu Türkiye açısından turizm anlamında iyi haber demek. Türkiye olarak gerek tanıtım gerekse Rusya’dan Antalya’ya gelecek olan her uçak payına 6 bin Dolarlık destek vererek katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bunların etkili olacağına inanıyorum. Ben, 2015 yılının Rusya’dan gelen turist sayısı anlamında düşüş yaşanmayacağını tahmin ediyorum. Ruslar eğer tatil anlamında rahatsızlık duyacaklarsa gitmekten vazgeçecekleri Türkiye değil başka ülkelerdir diye düşünüyorum” diye cevap verdi.

" TURİST SAYISINDA AZALMA OLMAYACAK"
Aynı soruya Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev ise şu cevabı verdi: “Devalüasyon nedeniyle Rus turistin azalacağı konusunda endişeler vardı. Şuan da sizinde bildiğiniz gibi Ruble, Dolara karşı tekrar güçlenmeye başladı ve bu endişeler azalmaya başladı. Dolayısıyla Rus turist sayısında bir azalma olacağını düşünmüyorum. Geçen sene 4,5 milyon Rus turist geldi Türkiye’ye ve Rus turistleri birinci sırada yer aldı. Tekrar tur operatörleri, seyahat acenteleri çalışmalarını devam ettiriyor. Dolayısıyla bu anlamda herhangi bir korkumuz yok.”
Yorum Yazın