TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Faiz indirimleri büyüme rakamlarına olumlu etkileyecek

Ekonomi Bakanı Elitaş, son dönemlerde enflasyon oranlarındaki düşüşü takiben Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimlerinin, bu yıl büyüme rakamlarını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.
Faiz indirimleri büyüme rakamlarına olumlu etkileyecek
Fatma Güler - Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, özellikle son dönemlerde enflasyon oranlarındaki düşüşü takiben Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimlerinin, bu yıl büyüme rakamlarını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

Elitaş, "Hedef 2023 Ortak Akıl Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, kent ekonomisinin bugünü ve yarınının konuşulacağı ortamda Vanlı iş adamlarının fikirlerini çok değerli bulduğunu söyledi.

Son 14 yılda Türkiye'de ekonomik istikrar ve güvenin tesis edilmesiyle çok ciddi ilerlemeler kaydedildiğini, insanların refah düzeyinin yükseldiğini belirten Elitaş, "Bundan sonrası geçmiş dönemlerden daha çetin olacak. Hem küresel gelişmelerin etkileri hem de ekonomimizin yapısal dönüşümü çerçevesinde, çok daha fazla akıl yormamız gereken bir döneme girdik. Küresel arenada söz sahipliğini güçlendirmiş, genel eğilimleri belirleyen bir Türkiye'nin varlığı, hepimizin gayretlerine bağlı." ifadelerini kullandı.

2015 yılında, ihracatın 143,9 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, 2016'da ise şubat ve mart aylarıyla toparlanma sürecine girdiklerini kaydeden Elitaş, şöyle konuştu: "İnşallah yılın tamamında iyi bir performans göstererek orta vadeli planlarda yer alan 155 milyar 500 milyon dolarlık ihracat hedefini yakalayacağız. Burada en önemli görev, değerli iş adamlarımıza düşüyor. Biz de bakanlık olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Özellikle son dönemlerde enflasyon oranlarındaki düşüşü takiben Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri de 2016 yılında büyüme rakamlarımızı olumlu yönde etkileyecektir. Burada önemli olan husus, enflasyon oranlarında daha da iyi bir grafik çizmektir. Bunu başarabilirsek faiz oranlarında daha da aşağı düzeyleri görebiliriz.''
Yorum Yazın