TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Fed/Clarida: Mali destek 2. yarıdaki ekonomik toparlanmaya yardımcı olmalı

Fed Başkan Yardımcısı Clarida, Kongre'den gelecek mali destek paketinin yılın ikinci yarısındaki toparlanmayı destekleyeceğini söyledi.
Fed/Clarida: Mali destek 2. yarıdaki ekonomik toparlanmaya yardımcı olmalı
Bloomberg'de yer alan habere göre, Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte yeniden yükselişe geçen koronavirüs pandemisine rağmen büyümesi gerektiğini ve Kongre'den gelecek diğer bir mali destek paketinin buna yardımcı olacağını söyledi.

Clarida, Çarşamba günü CNBC'ye verdiği mülakatta, "Ekonomik faaliyetin Mayıs ve Haziran'da toparlanmaya başladığını düşünüyorum ve benim şahsi tahminim, bu toparlanmanın yılın ikinci yarısı boyunca süreceği şeklinde" dedi.

Clarida, "Kongre'den yeni bir mali destek paketi gelecek gibi görünüyor ve bu da toparlanmaya önemli bir destek sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Fed yetkilileri pandemiden dolayı gösterge faizi Mart ayında sıfır seviyesi yakınına düşürdü ve şimdilerde bu faizi ne kadar süreyle bu seviyelerde tutmayı planladıklarına ilişkin "sözlü yönlendirmeyi" güçlendirmeyi değerlendiriyorlar. Bu durum, merkez bankasının 2019 yılında başlayan geniş tabanlı politika oluşturma çerçevesi ile ilişkili ve bunun bu yılın ilerleyen dönemlerinde sonuçlanması bekleniyor.

Clarida, yakın zamanda bu konuda görüşmelerin özetinin çıkarılması konusunda iyimser olduğunu söyledi, ancak sonucun ne olacağı konusunda yorumda bulunmaktan kaçındı.
Yorum Yazın