TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Genç kızların rüyası gelinlikleri nakşediyorlar

Hatay'daki Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'nde kalan savaş mağduru Suriyeli kadınlar, kendilerine yönelik düzenlenen kursta öğrendikleriyle gelinlikleri nakış nakış işleyip, aile ekonomisine katkı sağlıyor.
Genç kızların rüyası gelinlikleri nakşediyorlar
AA -

Hatay'ın Altınözü ilçesindeki 8 bin 63 kişinin yaşadığı Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'nde kadınlar için açılan gelinlik atölyesinde kurs gören 25 Suriyeli, İstanbul'daki özel bir firma için her genç kızın rüyası olan gelinliklerin "drape" adı verilen taşlı kısmını hazırlıyor.

Renkli boncuklarla gelinlikleri nakşeden savaş mağduru Suriyeli kadınlar, parça başı 20-30 lira kazanıyor. Kadınlar, kurslar sayesinde hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de vakitlerini dolu dolu geçirme şansını elde ediyor.

Usta eğitici Sevgi Fakiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli kadınların atölyede gelinlik üzerine süsleme yapıp parça başına kazanç sağladıklarını söyledi.

Kurs bitiminde atölyede iş gören kadınlara sertifika verileceğini belirten Fakiroğlu, "Sponsorluk aracılığıyla buradaki Suriyeli kadınlar çalışıyor. İstanbul'dan bir firma bize parça ve malzeme gönderiyor. Oradan aldığımız siparişler doğrultusunda üretime geçiyoruz. Şu ana kadar 500 parça süsleme yapıldı. Suriyeli kadınlar çok becerikliler. Yapılan parçalar da İstanbul'a gönderiliyor." diye konuştu.

Atölyede abiye kıyafet dikmeye de başladıklarını anlatan Fakiroğlu, kıyafetlerin barınma merkezindeki Suriyeli genç kızlar tarafından kiralandığını ve kira getirisinin de atölyede çalışan kadınlara ek gelir olduğunu dile getirdi.

Usta eğitici Serpil Güven de amaçlarının parça başı başladıkları gelinlik işinde ilerleyip gelinliğin tamamını üretebilmek olduğunu vurguladı.

Aylık ortalama 200 ila 700 lira arası kazanç getiriyor
İdlib'in Cisr-i Şugur kentinden gelen Zekiye Hicaze 16 yıldır bu işi yaptığını ifade etti.

Hedefinin ileride gelinlik mağazası açmak olduğunu dile getiren Hicaze, şöyle konuştu:
"Buraya geldik ve tekrar eski işimizi yapmamıza fırsat oldu. Ne kadar çok çalışıyorsak o kadar çok para kazanıyoruz. Benim kazancım aylık 600-700 lirayı buluyor. İşimiz çok şükür güzel. Ben daha önceden bildiğim için buradaki kızlara da yardımcı oluyorum. Eşim çalışmıyor, benim kazandığımla geçiniyoruz. Temennim iş yeri açıp satış yapabilmek."

Yorum Yazın