TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Goldman Sachs Bitcoin 100 bin dolar olabilir diyor

Goldman Sachs, Bitcoin'in gördüğü yüksek kurumsal talep nedeniyle müşterilerinin %76'sının Bitcoin fiyatının bu yıl 100 bin dolara ulaşabileceğini beklediğini açıkladı.
Goldman Sachs Bitcoin 100 bin dolar olabilir diyor
Goldman Sachs, Bitcoin’in gördüğü yüksek kurumsal talep nedeniyle müşterilerinin %76'sının bitcoin fiyatının bu yıl 100 bin dolara ulaşabileceğini beklediğini açıkladı

Küresel yatırım bankası Goldman Sachs, herhangi bir azalma belirtisi olmadan Bitcoin’in büyük kurumsal talep gördüğünü açıkladı. Goldman’ın kurumsal müşterileriyle yapılan bir anket, kurumsal müşterilerinin % 61'inin kripto para birikimlerini artırmayı beklediğini gösteriyor. Bu arada, % 76'sı bitcoin fiyatının bu yıl 100.000 dolara ulaşabileceğini söylüyor.

Goldman Sachs Küresel Piyasalar Bölümü Dijital Varlıklar başkanı Mathew McDermott, Cuma günü yayınlanan bir podcast'te kurumsal yatırımcılar için kripto para birimi ticaret ortamını tartıştı.

Ekibinin, firmanın kurumsal müşteri tabanında "hedge fonlardan varlık yöneticilerine, makro fonlara, bankalara, kurumsal hazinelere, sigortaya ve emeklilik fonlarına geniş bir kitleyle" kripto para birimi anketi yaptığını açıkladı. "Kurumsal müşteri görüşmelerimizin tamamının gerçekten bitcoin odaklı olduğunu" açıkladı.

Ekibi, 280 kurumsal müşteriden yanıt aldı ve anketin sonuçlarını bu hafta yayınladı. McDermott'a göre “özellikle ilginç olan şey“, müşterilerin % 40'ının şu anda kripto para birimlerine maruz kalması ”idi. McDermott, kurumsal talep açısından, ilgide azalmaya dair hiçbir belirti görmedik… Kurumsal olarak büyük miktarda talep görüyoruz [ve] bunun özel servet yönetimi alanına da yansıdığını görüyoruz.

Ayrıca, "kurumsal hazinelerin, örneğin, iki farklı yönle ilgilendiklerini" de açıkladı. Birincisi, “bilançolarında bitcoin'e yatırım yapmaları” gerekip gerekmediği, McDermott, “onların bakış açısına göre anahtar etmenlerin negatif oranlar… [ve] varlık devalüasyonuyla ilgili genel korkular” olduğunu belirtti. İkincisi ise “bunu bir ödeme mekanizması olarak değerlendirmeli miyiz? ... özellikle Tesla’nın duyurusu bağlamında. " Elon Musk'ın elektrikli otomobil şirketi Telsa, Ocak ayında Bitcoin'e 1,5 milyar dolar yatırım yaptığını ve yakında kripto para birimini ürünleri için bir ödeme aracı olarak kabul edeceğini söylemişti.

Anket, kurumsal müşterilerden % 41'inin fiziksel veya spot kriptoya sahip olduğunu gösteriyor. Müşterilerin % 61'i dijital varlıklarının gelecek yıl artmasını bekliyor.

Kurumları kripto para birimlerine yatırım yapmaktan neyin alıkoyduğuna gelince, ankete katılanların % 34'ü "düzenleme, iç yatırım, yetki izinlerinin" kripto varlıklarına tahsis etmeye başlamanın önündeki en büyük engel olduğuna inanıyor. % 24'ü, iyi düzenlenmiş, yatırım yapılabilir kripto varlıklarının eksikliğinin en büyük engel olduğuna inanıyor.

Kripto para birimlerinin gelecekteki görünümüne gelince, ankete katılanların % 54'ü BTC'nin fiyatının 12 ay içinde 40.000 ila 100.000 ABD Doları arasında olacağını öngörürken, % 22'si 100.000 ABD Dolarından fazla olacağını tahmin ediyor. Skybridge Capital ve Mike Novogratz da dahil olmak üzere birkaç fon yöneticisi aynı şeyi öngördüğü için bu fiyat seviyesi çok da zor değil.

"Fiyat hareketi açısından, Bitcoin'i tahmin etmenin çok zor olduğunu düşünüyorum. Bu kolay bir eğlence değil,” diyen McDermott şöyle devam ediyor: “Anket, % 76'sının yıl sonuna kadar fiyatın 40.000 ila 100.000 ABD Doları arasında olacağını kabul etmesi açısından oldukça anlayışlıydı ... Ancak, % 22'si 100.000 ABD dolarının üzerinde olacağını tahmin ediyordu.”

Goldman yöneticisi, "Yakın zamanda özel bir yuvarlak masa toplantısı ile benzer bir anketteydim ve oradaki sonuçlar oldukça benzer bir şeyi ortaya koydu, % 33'ü yıl sonunda 80.000 doların üzerinde tahmin ediyordu" dedi.

Küresel yatırım bankası kısa süre önce bitcoin ticaret masasını yeniden başlattı. McDermott, masanın bitcoin vadeli işlemlerini ve müşteriler için teslim edilemeyen ilerlemeleri işlemeye başlayacağını doğruladı. Goldman’ın küresel emtia araştırma başkanı Jeff Currie, geçtiğimiz günlerde Bitcoin piyasasının "daha olgunlaşmaya başladığını" söyledi ve kripto para birimini "perakende enflasyon koruması" olarak adlandırdı.
Yorum Yazın