TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Goodyear iş ortağı filolara kazançlı ve pratik hizmet sunuyor

-Goodyear Türkiye Ticari Lastikler Direktörü Temel Doğanay: - "Goodyear, teknoloji yatırımlarında da sektörün öncüleri arasında yer alıyor"
AA -

İSTANBUL (AA) - Goodyear, sadece ürünleriyle değil, filolar için geliştirdiği lastik servisi çözümü, lastik bakımı ve lastik değişimlerinin önceden belirlenmesi ve otomatik olarak planlaması gibi filolara sunduğu sistematik hizmetleriyle çözüm ortağı olarak konumlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ticari operasyonların sürdürülmesi için vazgeçilmez olan araç filolarının ana operasyon konularının başında filo operasyonları ve bunların yönetimi geliyor.

Filo yönetiminin amacı, üretkenliği artırmak ve bir işletmenin mümkün olduğunca sorunsuz çalışmasına yardımcı olmak için tüm filo performansını ve filo bakımını denetlemek olarak öne çıkıyor.

Filo operasyonları ise, araç bakımı, yakıt tüketimi ve yakıt maliyetlerinin denetlenmesi, sürücü yönetimi, varlık kullanımı, rota planlaması ve şirket verimliliğini artıran ve atık yönetimini de içeren birçok alt başlık içeriyor. Bu başlıkları ve operasyon sürekliliğini doğrudan etkileyen ana unsurlarından biri de filonun ilerlemesi için vazgeçilmez olan lastik yönetimi.

Goodyear yalnızca bir lastik üreticisi ya da satıcısı değil, müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik çözüm ve hizmetler üreten bir çözüm ortağı olarak konumlanıyor. Anlaşmalı olarak çalıştığı filolarda da en düşük kilometre başı lastik maliyetini sağlamayı, filoların toplam sahip olma maliyetini kontrol altında tutarak, sürdürülebilir bir operasyona ve tasarrufa odaklanmayı hedefliyor.

Goodyear Fleet First ekipleri, filo lastik yönetimi, filo verimliliğini artırmak ve işletme maliyetlerini azaltmaya yardımcı olmak için filoların uçtan uca tüm süreçlerine katkıda bulunmak üzere bunu Goodyear Total Mobility başlığı altında bir stratejiye dönüştürüyor.

Goodyear Fleet First ekipleri, sürücü güvenliğini inceleyerek, filonun verimliliğini arttırırken, maliyetlerini azaltmak üzere takip ve kontrol süreçleri geliştiriyor.

-"Filoların operasyonel maliyetlerini düşürmeye, onlara verimlilik sunmaya devam edeceğiz"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Goodyear Türkiye Ticari Lastikler Direktörü Temel Doğanay şunları kaydetti:

"Goodyear, teknoloji yatırımlarında da sektörün öncüleri arasında yer alıyor. Tasarruf, günümüzde iş modellerinin olmazsa olmaz kriterlerinden biri haline geldi. Dolayısı ile önümüzdeki süreçte filoların giderlerini düşürecek yeni teknoloji ve çözümlere daha büyük ölçekte yatırım gerçekleştireceğine inanıyoruz. Bu amaçla Proactive Solutions adında bir bölüm kurduk. Bu bölümün sunduğu çözümlerden Türkiye’de ilk olarak Checkpoint ekipmanı ile ilgili iki filo ile sözleşme imzaladık.

Checkpoint lastiklerin hava basıncı ve diş derinliklerini araçların durmasına gerek olmaksızın ve manuel herhangi bir ölçüm yapılmaksızın sensörler yardımıyla ölçen garaj içi bir yüksek teknoloji çözümü olarak öne çıkıyor. 2023 yılında ise Drivepoint adında yeni bir garaj içi lastik inceleme çözümünü ve TPMS olarak bilinen lastik basınç sensörleri çözümümüzü pazara sunmayı hedefliyoruz."

Doğanay, sundukları çözümlerle anlaşmalı filoların kilometre başı maliyetlerini düşürmeyi hedeflediklerini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Yakıt tüketimlerini azaltmayı ve lastik bakım süreçlerini iyileştirmeyi ve şeffaflaştırmayı hedefliyoruz. Lastik hava basınçları bir lastik için takip edilmesi gereken en önemli konu. Gerçekleştirdiğimiz detaylı saha analizlerinde filoların kullandıkları lastiklerde önemli boyutta düşük hava sorunu ile karşılaştık. Düşük havalı lastik kullanımı yüzde 4'e kadar akaryakıt tüketimini artırıp yüzde 15'e kadar lastik kilometre ömrünü düşürdüğünü biliyoruz.

2020 yılında filo lastik yönetim sistemi olan TireOptix'i hayata geçirdik. Google Play ve Apple Store'dan indirilebilen uygulamalar ile akıllı cihazlar üzerinden kullanılabilen TireOptix, lastik yönetiminde kullanabileceğiniz dijitalleştirilmiş yenilikçi bir çözümdür. Akıllı raporlama olanakları ile filo müşterilerimizin operasyonel maliyetlerini düşürmeye yardımcı olmayı, dijital uygulamalar ile teknik ekiplerin operasyonlarında verimlilik sağlamayı hedefliyoruz."