TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Hak-Sen Genel Başkanı Çivi Hükümet, memur ve emekliyle de barışsın

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Hak-Sen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, çözüm sürecine atıfta bulunarak hükümete seslendi.
Hak-Sen Genel Başkanı Çivi Hükümet, memur ve emekliyle de barışsın
Çivi, “Hükümetin kamu çalışanları ve emeklilerle de barışması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Memleketi Elbistan’da, sendikasının Elbistan ve çevre ilçelerdeki temsilcileri ve üyeleri ile bir araya gelen Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, kamu çalışanlarının ekonomik anlamda zor günler geçirdiğine işaret ederek, “Türkiye seçime doğru gidiyor ama kamu çalışanları seçimden ziyade geçim derdinde” değerlendirmesini yaptı.
Büro Hak-Sen Genel Sekreteri Özgür Tuncer, Büro Hak-Sen Teşkilat Sekreteri Cevdet Telefoncu ve Adalet Şubesi Başkanı Yaşar Temiz’in de katıldığı ziyarette yaptığı değerlendirmede memurların sorunlarının arttığını söyleyen Çivi, şöyle devam etti:

“Türkiye seçime doğru gidiyor ama kamu çalışanları seçimden ziyade geçim derdinde. Yetkili memur konfederasyonu 2014 yılı için memura 123 TL seyyanen maaş artışı aldı. Ancak bu maaş artışı 2014 yılının 7. ayında enflasyona yenik düştü ve kamu çalışanları 2013 yılındaki maaşlarına geri dönmek zorunda kaldı. Üstelik de toplu sözleşmede enflasyon farkı konmadığı için maalesef memurlar yargıya dahi gidemiyorlar.

Öyle bir toplu sözleşme yapılmış ki bu anlamda diğer konfederasyonları da bağlayacak şekilde hüküm getirilmiş. Böylece memurlar enflasyonun altında ezilmiştir. Şu anda Türkiye’nin gündeminde çok önemli konular var. Hükümet, Türkiye’de huzurun, barışın sağlanması için sağlanması için bir takım girişimlerde bulunuyor. Toplumun kesimleri ile uzlaşma arayışı içerisinde. Ancak biz elbette ki Türkiye’nin geleceği için biz barış ve huzurdan yanayız. Bununla birlikte hükümetin kamu çalışanları ve emeklilerle de barışması gerektiğini düşünüyoruz.”

Memur maaşlarına 2015 yılı için yapılan zammın temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını hatırlatan Genel Başkan Çivi, “Maalesef 2015 yılı için de verilen yüzde 3’lük artış, kamu çalışanlarının temel ihtiyaçlarını dahi karşılamaktan uzaktır. Dolayısıyla da bunun tekrar değerlendirilmesi gerekiyor. Bizim en önemli talebimiz memurların çalışırken aldıkları ek ödemelerin emekli aylıklarına yansıtılmasıdır. Memurlar şu anda büyük ölçüde çalışmaya mahkum edilmiştir. Emekliliği gelen arkadaşlarımız emekli olmaktan çekiniyorlar. Ancak ikinci bir iş buldukları zaman emekli olmaya cesaret edebiliyorlar. Ek ödemelerin emekli aylığı hesabında da dikkate alınmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın