TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Hepsiburada, "Efsane Cuma"da satış rekoru kırdı

E-ticaret platformu hepsiburada, "Efsane Cuma" olarak adlandırdığı 25 Kasım Cuma gününde rekor düzeyde satış gerçekleştirdi.Şirket açıklamasına göre, hepsiburada'nın, dünya genelinde "Black Friday" olarak bilinen Cuma gününe özel sunduğu kampanyalar, Türkiye'de online alışveriş yapan müşteriler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Hepsiburada tarafından "Efsane Cuma" adıyla sahiplenilen ve müşterilerin en iyi teklifleri kaçırmamak için adeta yarıştığı gün boyunca hepsiburada'dan yapılan yaklaşık yarım milyon ürün satışıyla tarihi bir rekor kırıldı.Hepsiburada, kurulduğundan beri en fazla ziyaretçiye, ziyaret ve işlem sayısına "Efsane Cuma"da ulaştı. Ortalama bir günde 3,2 milyon ürün görüntülenen platformda bu sayı Cuma günü 3,6 kat artarak 11,6 milyon olarak gerçekleşti.Hepsiburada'nın 2016'daki ortalama günlük ziyaret trafiği ile karşılaştırıldığında Cuma günkü ziyaret sayısı desktop ve laptoplarda yüzde 154 artarken, mobilden erişimde bu artış yüzde 218 oldu.
AA -

İSTANBUL (AA) - E-ticaret platformu hepsiburada, "Efsane Cuma" olarak adlandırdığı 25 Kasım Cuma gününde rekor düzeyde satış gerçekleştirdi.

Şirket açıklamasına göre, hepsiburada'nın, dünya genelinde "Black Friday" olarak bilinen Cuma gününe özel sunduğu kampanyalar, Türkiye'de online alışveriş yapan müşteriler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Hepsiburada tarafından "Efsane Cuma" adıyla sahiplenilen ve müşterilerin en iyi teklifleri kaçırmamak için adeta yarıştığı gün boyunca hepsiburada'dan yapılan yaklaşık yarım milyon ürün satışıyla tarihi bir rekor kırıldı.

Hepsiburada, kurulduğundan beri en fazla ziyaretçiye, ziyaret ve işlem sayısına "Efsane Cuma"da ulaştı. Ortalama bir günde 3,2 milyon ürün görüntülenen platformda bu sayı Cuma günü 3,6 kat artarak 11,6 milyon olarak gerçekleşti.

Hepsiburada'nın 2016'daki ortalama günlük ziyaret trafiği ile karşılaştırıldığında Cuma günkü ziyaret sayısı desktop ve laptoplarda yüzde 154 artarken, mobilden erişimde bu artış yüzde 218 oldu.


-Dakikada 350 ürün satın alındı


Gün boyunca yaklaşık yarım milyon ürün satılırken, hepsiburada'nın kayıtlı müşterilerinin13 bini ilk online alışverişlerini "Efsane Cuma" gününde yaptı. 24 Kasım perşembeyi cumaya bağlayan geceyarısı başlayan "Efsane Cuma"da hepsiburada müşterilerinin beşte biri siparişlerini kampanyanın bitimine son iki saat kala verdi.

"Efsane Cuma"nın kategori bazında satış şampiyonu 23 bin siparişle sağlık güzellik kategorisi ürünleri olurken, ikinci en çok satılan ürün grubu 15 bin siparişle temel tüketim malzemeleri oldu. Ancak harcama miktarlarına bakıldığında tüketiciler en çok ilgiyi cep telefonu, telefon aksesuarları, bilgisayar ve ev elektroniği ürünlerine gösterdi. "Efsane Cuma" boyunca kuru da sabitleyen hepsiburada, kurdan kaynaklanan fiyat artışlarını müşterilerine yansıtmamış oldu.

Söz konusu günde 36 bin 700 paket bebek bezi, 25 bin 700 kitap, 23 bin 400 deterjan ve temizlik malzemesi, 16 bin manuel tıraş ürünü, 14 bin cep telefonu, 10 bin 200 diş fırçası, 7 bin hırdavat ve 3 bin termal çorap satıldı.

"Efsane Cuma" günü boyunca hepsiburada'ya en fazla sayıda müşteri en fazla sayıda siparişi İstanbul'dan vermiş olsa da sipariş gelirleri müşteri sayısına oranlandığında ortalama ciroda ilk üçe giren iller sırasıyla Kayseri, Yozgat ve Diyarbakır oldu. İstanbul bu sıralamada 8. sırada yer aldı.


-"E-ticareti daha yukarı taşıyacağız"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi, şunları kaydetti:

"Ülkemizde e-ticaret hızla gelişiyor. Efsane Cuma bu büyümenin en önemli kanıtlarından biri oldu. E-ticaret sektörünü büyütme misyonunu üstlenmiş öncü şirket olarak, tüm iş ortaklarımızla bu gibi özel günlerin yardımıyla e-ticareti daha yukarı taşıyacağız. Efsane Cuma'ya destek veren tüm markalara teşekkür ediyoruz."

Operasyon Grup Başkanı Taner Timirci de "Bizim başından beri müşterilerimize en büyük taahhüdümüz, teslimatta hız oldu. Gebze'deki operasyon merkezimizde 500 kişiyi aşan ekibimizle siparişleri zamanında sevk etmek için hazırlık sürecini de kattığımızda 72 saat aralıksız çalıştık. Büyük bir özveriyle Türkiye'nin dört bir yanına hizmet verdik. Bu büyüklükte bir siparişin sevkiyatını sorunsuz gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz."

Yorum Yazın