TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.101
  • Altın 2278.573
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Her yıl yarım milyon ziyaretçi ağırlıyor

Binlerce yıl önce Hasan Dağı volkanından püsküren lavları Melendiz Çayı’nın aşındırması sonucu oluşan ve dünyanın 2’inci büyük kanyon vadisi olan Ihlara Vadisi, her yıl yarım milyon yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.
Her yıl yarım milyon ziyaretçi ağırlıyor
İHA - Kapadokya’ya açılış kapısı olan Aksaray’daki Ihlara Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğruyor. İçerisinde yüzlerce kilise, binlerce kayaya oyulmuş yapı bulunan vadi, 14 kilometrelik uzunluğu, 200 metreye kadar olan derinliği ve Melendiz Çayı’nın eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerini doğanın muhteşem güzellikleriyle buluşturuyor. Binlerce yıl önce Hasan Dağı volkanının patlaması ve bölgedeki tüf arazisini Melendiz Çayı’nın aşındırması sonucu oluşan ve dünyanın 2’inci büyük kanyon vadisi olan Ihlara Vadisi, her yıl yarım milyon yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

Ihlara Vadisi’nin Kapadokya turizmi içerisinde bulunan vazgeçilmez ören yerlerinden birisi olduğunu ve en çok ziyaret edilen turizm alanı olduğunu ifade eden Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, “Ihlara Vadisi, Kapadokya turizmi içerisinde bulunan vazgeçilmez noktalardan bir tanesi. Kapadokya’ya gelen turistlerin pek çoğu Ihlara Vadisi’ni gezmeden gezilerini, ziyaretlerini tamamlamıyorlar. Bu açıdan baktığımızda Aksaray ilinde en çok ziyaret edilen yer olarak Ihlara Vadisi’ni söyleyebiliriz” dedi.

DÜNYANIN 2’İNCİ BÜYÜK KANYONU IHLARA VADİSİ

Ihlara Vadisi’nin 14 kilometre uzunluğunda, 150-200 metre yer yer derinliğe ulaşan, içerisinde farklı dönemlerde yapılmış kiliseler ve yine Melendiz Çayı olduğunu belirten Doğan, “Vadimize gelen turistler, eşsiz görüntü eşliğinde zevkli ve gerçekten kültürel açıdan da zengin bir ziyareti gerçekleştirmiş oluyorlar. Ihlara Vadisi binlerce yıl öncesinde Hasan Dağı volkanizmasının patlaması sonucunda bölgedeki tüf arazisinde Melendiz Çayı’nın aşındırması sonucu oluşmuş önemli bir kanyon. Dünyanın 2’inci büyük kanyonu olan Ihlara Vadisi’nde binlerce yıl öncesinde vadi tabanında önemli sayılabilecek miktarda insanın yaşadığını söyleyebiliriz. Bu yaşama dair bölgede önemli kalıntılar var. Özellikle vadinin 14 kilometrelik hattında binlerce kaya oyma mekan, yüzlerce kilise var. Ihlara Vadisi’ne gelen turistler bu kiliseleri ve kaya oyma mekanları görerek uzunca bir süre vadi içerisinde ziyaretlerini devam ettiriyorlar. Vadinin muhtelif yerlerinde de önemli dinlenme noktaları var. Vadiye gelen turistler vadi içerisinde vadinin tüm güzelliklerini, tarihi dokusunu temaşa ediyorlar ve bu şekilde ilimizden ayrılıyorlar. Ihlara Vadisi’nin ziyaretçi sayısı her yıl giderek artıyor. Aksaray, Ihlara Vadisi her yıl yarım milyon ziyaretçiyi konuk ediyor” diye konuştu.

Vadiyi ziyarete eden turistler ise, vadinin eşsiz güzelliğiyle buluşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, herkesin mutlaka Ihlara Vadisi’ni görmesi gerektiğini söylediler.
Yorum Yazın