TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

"İş gücü piyasasının tüm taraflarıyla irtibat halindeyiz"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR’un hem iş arayanlar hem de işverenler için önemli hizmetler sunduğunu söyledi. Bakan Selçuk, iş gücü piyasasının tüm taraflarıyla irtibat halinde olduklarını kaydederek, “2018 yılından bu yana İş ve Meslek Danışmanlarımız aracılığıyla yaklaşık 1,7 milyon iş yeri ziyareti gerçekleştirerek, teşviklerimiz ve hizmetlerimiz hakkında bilgilendirme yaptık” dedi.
"İş gücü piyasasının tüm taraflarıyla irtibat halindeyiz"
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, yaptığı açıklamada, nitelikli gençlerin iş gücü piyasasına katılmasını kolaylaştırmak için üniversitelerle işbirliği içerisinde olduklarını kaydederek, "İŞKUR Kampüste projemizle gençlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar yapılan etkinliklerimize 83 bin 460 öğrencimiz katılım sağladı. Ayrıca düzenlemiş olduğumuz 235 kariyer günü etkinliğine de 216 bin 956 kişi katılım gösterdi" ifadelerini kullandı.
Bakan Selçuk, iş gücü piyasasının beklentilerini karşılayacak nitelikli eleman ile işverenleri sık sık bir araya getirme gayreti içerisinde olduklarının altını çizdi. 2018 yılından bu yana 59 istihdam fuarı düzenlendiğini ve bu fuarları 900 bin 54 kişinin ziyaret ettiği bilgisini paylaşan Selçuk, sanal istihdam fuarlarıyla da istihdamda arabuluculuk faaliyetlerine yeni bir anlayış getirdiklerini belirtti. Selçuk, “Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz 3 sanal istihdam fuarına 299 firma katılım sağladı. Bu firmalara 160 bini aşkın kişi başvuru yaptı. Bu uygulama sayesinde vatandaşlarımızı kamu istihdam hizmetlerinden azami düzeyde yararlandırıyor, özel politika gerektiren gruplar arasında yer alan engelli vatandaşlarımızın istihdam fuarlarına erişimini artırıyoruz” diye konuştu.
Bakan Selçuk, gençlerin iş gücüne katılımlarına destek vermek amacıyla profil temelli danışmanlık hizmeti kapsamında ise 2018 yılından bugüne kadar 2 milyon 150 bin genç ile bireysel görüşme gerçekleştirildiğini ifade etti.