TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, bugün açıklanan ‘İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi’ne ilişkin, "Son zamanlarda dile getirdiğimiz temel önceliklerin değerlendirilmesi ve dikkate alınması bakımından sanayi ve sanayici açısından moral verici boyuttadır” dedi.
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan
İSTANBUL / İHA - Yatırım ve ara mallarının vadeli ithalatında uygulanan yüzde 6 KKDF (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) konusu, uzun süredir dile getirdiklerini açıklayan Bahçıvan, “Sanayicimizin, ihracatçımızın rekabet gücünü çok olumsuz etkileyen konuydu.

KKDF’nin kaldırılıyor oluşunu son derece önemli bir adım olarak görüyoruz. Uzun süredir dile getirdiğimiz Türkiye Kalkınma Bankası’nın yeniden yapılandırılarak sanayicimizin, yatırımcımızın hizmetine sunulması, belki de bizler için en sevindirici konulardan biri olmuştur” ifadelerini kullandı.

Özellikle teşviklerde teknolojik yatırımların nerede olursa olsun desteklenmesinin en üst düzeyde kabul görmüş olması ve bu paketin ana teması olarak öne çıkarılmasını, sanayimizin geleceği açısından son derece işlevsel bulduklarını kaydeden Bahçıvan, açıklamasına şöyle devam etti: “Yine sanayicinin en önemli sorunlarından biri finansmana erişimiydi. Bu konuda öz kaynakların kullanımını özendiren bir düzenlemeye gidiliyor. Öz kaynak kullanımını özendirmek, sermayenin yatırıma dönüşmesi sürecine olumlu katkı yapacaktır.

Hem finansmana ulaşmaları ve hem de Ar-Ge çalışmalarının desteklenecek olması KOBİ’lerimiz için hayatı önemdedir. Bu paket ile bunun sağlanmış olması, dahası tasarımın da Ar-Ge destekleri kapsamına alınması sektörlerimizi daha çok katma değerli üretime yönlendirecektir”.
Bahçıvan, sanayiye ve üretime katkı sağlayacak olan bu önemli paketin, uygulanma pratiğinin de reformist bir anlayışla yürütülmesi ve sürdürülmesinin önemsenmesi gerektiğini vurguladı
Yorum Yazın