TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

Yaşanan koronavirüs pandemisinin ekonomi üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla yürürlüğe giren kısa çalışma ödeneği ve kendi kusuru dışında işini kaybedenlere ödenen işsizlik maaşı ödemeleri 5 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.
İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?
Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zümrüt Selçuk, aralık ayı işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödemelerinin 5 Aralık Salı itibariyle hesaplara geçeceğini duyurdu.

KISA ÇALIŞMA UZATILDI
Bakan Selçuk, 23 Aralık tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile koronavirüsü nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma uygulaması kapsamında, 1 Aralık 2020 tarihi itibarıyla tekrar başlayan yeni başvuruların son başvuru tarihinin 31 Ocak 2021'e kadar uzatıldığını hatırlattı.

Ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını hatırlatan Selçuk, “İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri 5 Ocak 2021 tarihinde hesaplara yatıracağız” açıklamasını yaptı.

İşte TC kimlik numarasının son hanesine göre kısa çalışma ödeneği ücretlerinin yatırılacağı o tarihler:

- Sonu 0-2 ile bitenler 5 Ocak Salı günü

- Sonu 4-6 ile bitenler 6 Ocak Çarşamba günü

- Sonu 8 ile bitenler 7 Ocak Perşembe günü

İBAN NUMARASI, İŞKUR KAYIT VE GÜNCELLEME
İBAN numarası ödeneğin hesaplara yatması için büyük önem taşıyor. Açıklamaya göre; İşsizlik maaşı veya kısa çalışma ödeneğinin hesabına yatırılması için ilk önce internet adresine giriş yapın. Sayfaya girdikten sonra IBAN bilgilerinizi girmek veya güncellemek için tıklayınız.” Sekmesine giriş yapın. Açılan sayfanın en altında IBAN kutusu yazan yere paranızın yatmak istediği hesabınızın İBAN numarasını yazın. Bilgilendirme metnini okuyup kabul ettikten sonra kaydetme tuşuna basınız. Bu işlemler sonrasında ödeneğiniz hesabınıza yatacaktır.
Yorum Yazın