TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Prof. Dr. Ziya Akıncı seçildi

Sadece Türk şirketlerinin değil yabancı şirketlerin de aralarındaki ticari uyuşmazlıklarını çözmek için adli yargıya alternatif bir yapı ile faaliyet gösterecek olan İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ziya Akıncı seçildi.
İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Prof. Dr. Ziya Akıncı seçildi
İSTANBUL / İHA - İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde İstanbul’da bağımsız ve özerk bir yapıya sahip olarak kurulan İTM, ticari uyuşmazlıkların çözümünde adli yargıya alternatif bir yapı ile faaliyetlerini sürdürecek.

Merkez, sadece Türk şirketlerinin taraf olduğu anlaşmazlıklara değil, farklı ülkelere mensup şirketlerin arasındaki ticari uyuşmazlıkların da çözümünde çalışmalar yapacak
İstanbul Tahkim Merkezi Genel Kurulu; TOBB, Adalet Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Barolar Birliği, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu, Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Yükseköğretim Kurumu, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Borsa İstanbul A.Ş., TESK, TİSK ve Türk-İş olmak üzere 14 kurum ve kuruluştan gelen 25 temsilciden oluşuyor.

İstanbul Tahkim Merkezi (İTM) Genel Kurulu, Divan Başkanı olarak seçilen Dr. Vahdettin Ertaş’ın başkanlığında TOBB Hizmet Binasında toplandı. Genel Kurul’da Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri seçimi yapıldı. İTM, Yönetim Kurulu Başkanlığına TOBB temsilcisi Prof. Dr. Ziya Akıncı seçildi.

Prof. Dr. Akıncı ile birlikte İTM Yönetim Kurulu’nun asıl üyeleri; Mustafa Çıkrıkçıoğlu (TİM), Hakan Öztatar (Adalet Bakanlığı), Müjdat Keçeci (TOBB) ve Av. Mehmet Rifat Bacanlı (Türkiye Barolar Birliği) olurken; Arif Parmaksız (TOBB), Av. Başar Ay (TİSK), Av. Ferhan Tuncel (Türk-İş) ve F. Yasemin Ertekin (TESK) de Yönetim Kurulu yedek üyeliğine seçildi.
SPK temsilcisi Dr. Vahdettin Ertaş, Türkiye Barolar Birliği temsilcisi Av. Erkan Köroğlu ve TOBB temsilcisi Av. Murat Keçeciler de denetçi olarak seçildi.
İTM bünyesinde ayrıca 15 kişilik bir Danışma Kurulu oluşturuldu.
Yorum Yazın