TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

İTB 120. yıl galası

Türkiye'nin ilk borsası İzmir Ticaret Borsası (İTB), 120.yıl etkinliklerini Swiss Otel'de düzenlendiği gala ile taçlandırdı. Gecede, İTB Başkanı Işınsu Kestelli ve borsa üyelerine 120.yıl Onur Ödülleri takdim edildi.
İTB 120. yıl galası
CRA -

(ALEV HAMİTOĞULLARI - HALİL KARAHAN) - İş, siyaset ve medya dünyasını bir araya getiren galaya; İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdürü Fevzi Kahraman, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve medya temsilcileri iştirak etti. Galanın açılış konuşmasını gerçekleştiren İTB Başkanı Işınsu Kestelli borsanın küçük bir handa faaliyete geçtiğini hatırlatarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuş yolculuğunda önemli mihmandarlarından biri olduğunu belirtti.

Türkiye'yi dünyanın en büyük 5.'inci tarımsal ülkesi olma hedefine taşımak istediklerini açıklayan Kestelli, "Bugün dünyanın 26.'ıncı türev borsası haline gelen Vadeli İşlem Opsiyon Borsası gibi, lisanslı depoculuk gibi GDO'suz pamuk markası gibi önemli işlere ederek çağdaş Dünya'nın önüne geçmeye çalışıyoruz ve inanıyorum ki yarın Türkiye'yi Dünya'nın en büyük 5 tarımsal ekonomisinden biri yapma hedefi ile misyonumuzu geleceği taşıyoruz. Biz Türk tarımının temiz, verimli ve çağdaş şekilde gelecek nesillere ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Borsa Başkanı Halit Kaya ise, tarım sektörünün gelişmesinde odanın önemli katkılar sağladığını ve sektörün önce temsilcilerinden olduğunu dile getirdi. İzmir Ticaret Borsası'nın önemli projeler ve yatırımlara imza atarak sivil toplum kuruluşlarına öncülük eden güzide bir kurum olarak tanımlayan İzmir Valisi Cahit Kıraç, " Ticaret Borsası başkanı bir hanımefendi olduğundan dolayı sektöre ablalık yapıyor. Bundan iftihar duyuyoruz. EXPO 2020 için de el ele vererek İzmir' i dünyaya tanıtacağız" dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ve borsa üyelerine 120.yıl Onur ödülleri takdim edildi. Gala, Türkiye'nin güçlü seslerinden Fatih Erkoç'un konseri ile son buldu.

 

Yorum Yazın