TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

İZKA, E-Dönüşüm ve izlenilebilirlik projesine destek verecek

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında, üniversitelerden belediyelere, kamu kurumlarından organize sanayi bölgelerine kadar birçok farklı kuruluşa destek sağlayacak.
İZKA, E-Dönüşüm ve izlenilebilirlik projesine destek verecek
İZMİR / İHA - İZKA, Edak Eczacılar Kooperatifi’nin “E-Dönüşüm ve İzlenebilirlik Projesi”ni destekleyecek.

Kent ekonomisine toplamda 54 milyon girdi sağlanmasını hedefleyen İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), program kapsamında sektörün gelişmesine katkı sağlayacak. İZKA, Edak Eczacılar Kooperatifi’nin E-Dönüşüm ve İzlenebilirlik Projesi’ni destekleyecek. İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, 384 bin TL’lik projenin yüzde 75’inin İZKA tarafından karşılanacağının bilgisini verdi. Yılmazçoban, “Proje, teknolojik ve çevreci bir proje olarak ön plana çıkıyor. İZKA olarak kent ekonomisine olan desteklerimiz devam edecek” dedi.

Hayata geçirilecek projenin sektörde bir ilk olduğuna dikkat çeken EDAK Yönetim Kurulu Başkanı Emre Bacanak ise şu şekilde konuştu; “Elektronik kayıt ve takip sistemine geçilmesiyle birlikte, bu işlemler sırasında ortaya çıkan yüksek miktardaki kağıt kullanımı en aza indirilerek sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir sisteme geçilecek. Kurulması planlanan doküman yönetim ve elektronik arşiv sistemi ile İzmir’de ilaç ve ilaç dışı sağlık ürünlerinin tedarik sürecinde ihtiyaç duyulan bütün adımlara ve kayıtlara elektronik ortamda kesintisiz olarak ulaşım sağlanabilecek. Proje kapsamında yer alan sipariş teslimat prosedürü uygulaması da, e-dönüşüm kapsamında kağıt ortamındaki çıktıları dijitalleştirerek saklanmasını ve izlenebilir olmasını sağlayacak.”
Yorum Yazın