TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

JPMorgan: Türkiye'ye olan ilgi gelecek sene geri dönecek

JPMorgan, yatırımcıların Türkiye tahvil piyasalarına olan ilgisinin gelecek sene yeniden canlanmasını bekliyor.
JPMorgan: Türkiye'ye olan ilgi gelecek sene geri dönecek
Bloomberg News'ün haberine göre, JPMorgan Chase’in Türkiye yöneticisi, hükümetin uluslararası tahvil ihracının şirket borçlanmalarını da etkileyeceğini söyledi.

“Bu anlaşma ile birlikte uluslararası sermaye piyasaları Türkiye’den gelecek ihraçlara açık olacaktır.” diyen JPMorgan Türkiye ve Azerbaycan ülke yetkilisi Mustafa Bağrıaçık, “Yatırımcıların ekonominin daha istikrarlı olduğunu görmesiyle birlikte tahvil piyasalarında Türkiye’ye olan ilginin gelecek sene geri döneceğini düşünüyoruz.” diye ekledi.

Türk Lirasının iki sene önce yaşadığı çöküşten bu yana, Türk şirketlerinin en fazla odaklandıkları şey, nakit tutarak ve olan borçlarını kapatarak, borçlanma oranlarının düşürülmesi oldu.

Bazı Türk firmaları ise Döviz cinsinden borçlarını ödemekte zorlanıyorlar e bu da milyarlarca dolar kredi yapılandırması anlamına geliyor.

Piyasa beklentilerinde Türkiye’nin lehine bir değişim olabilmesi için yetkililerin artan jeopolitik riskleri kontrol altına alması ve Türk Lirası üzerinde baskı oluşturan çift haneli enflasyona ket vuracak politikalar izlemesi gerekiyor.

“Para ve maliye politikasında doğru şeyler yapılması daha fazla yatırımcı çekecektir.” diyen Bağrıaçık, “Ülkede daha fazla piyasa dostu politikalar izlendikçe, insanların önce sabit getirili menkul kıymetlere yatırım yapacağı sonrasındaysa yerel varlıklara yöneleceği konusunda umutluyum.” diye ekledi.

JPMorgan, hükümetin Ekim ayında ihraç ettiği 2.5 milyar dolarlık döviz cinsinden tahvilin ihracından sorumlu kurumlardan bir tanesiydi. Türkiye bu yıl dışarıdan borçlanma için 9 milyar dolarlık bir hedef belirlemişti, Şubat ayında ise bu hedefi 4 milyar dolar daha artırdı.
Yorum Yazın