• Ekonomi

Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı yapıldı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Yeni bir bilgi toplumu stratejisi ve eylem planını aşağı yukarı tamamlamış durumdayız. Bu yeni bilgi toplumu stratejisi ve eylem planımız büyüme ve istihdam odaklı dedi.
Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı yapıldı
ANKARA / İHA - Vodafone’un düzenlediği ‘Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı’ Rixos Otel’de yapıldı.

Çalıştaya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Yılmaz, “Katılımcı bir şekilde tüm paydaşlarla kamudan, özel sektörden, akademik dünyadan paydaşlarla danışmanlık hizmetleri de alarak çok kapsamlı bir çalışma yapıldı, yeni bir bilgi toplumu stratejisi ve eylem planını aşağı yukarı tamamlamış durumdayız. Kısa süre sonra kamuoyuna ilan edilecek. Bu yeni bilgi toplumu stratejisi ve eylem planımız büyüme ve istihdam odaklı" dedi.

Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Akıllı belediyelere, akıllı kurumlara topyekun bakarsanız daha akıllı bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. Bütün unsurlarıyla kamusuyla, özeliyle, sivil toplumuyla bunun ülkemizin genel politikaları açısından da son derece doğru olduğunu görüyoruz. Bunlar bizim makro politikalarımızla çok uyumlu unsurlar diye düşünüyorum. Türkiye’de buna daha fazla önem ve öncelik vermek durumundayız. Ayrıca bürokrasinin azaltılması, iş ortamının iyileştirilmesi anlamında da bu teknolojileri çok önemsiyoruz.”

SGK Başkanı İlhan ise, “Kayıt istihdam miktarı kapsamına SGK olarak birçok çalışmayı yürütüyoruz. Yapılan bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları ile birlikte denetim sisteminde yapılan yenilikler kayıt dışı istihdamın önlenmesi konusunda son derece önem arz etmekte. Kayıt dışı istihdam, iş gücü piyasasının en temel sorunlarından bir tanesi. İstihdam teşvikleri ve kayıt dışı ile mücadele neticesinde yüzde 52’ler olan kayıt dışılık seviyesini yüzde 35,7’lere düşürmüş gözüküyoruz. Öncelikli alanımız vatandaşlarımızın daha refah seviyesi yüksek düzeyde yaşayabilmesi. Kayıt dışılık hem güvenli gelecekten yoksun bırakmakta hem de sosyal haklardan gerektiği şekilde vatandaşlarımızın yararlanamamasına yol açmakta” diye konuştu.
Yorum Yazın