TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

KFMİB'den üniversitelere çağrı

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, bölge üniversitelerinin fındık üzerinde bilimsel araştırmaya ağırlık vermesi gerektiğini belirterek, bu tür araştırmalara destek vereceklerini açıkladı.
KFMİB'den üniversitelere çağrı
İHA - Yönetim Kurulu ile birlikte Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı ziyaret eden Sevinç, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yüzde yüz yerli bir ürünü olan fındığı girdi kullanmadan ihraç eden ve 2023 hedeflerini daha şimdiden gerçekleştiren bir İhracatçılar Birliği olduklarını dile getirdi. Başkan Sevinç, "Dünyada fındık tüketiminin arttırılabilmesi ve hedeflerin daha da ileri ki yıllara yansımasının sağlanması ancak daha fazla fındık üretebilmekle mümkündür. Fakat fındık bahçelerimizin yapısal problemleri bulunmaktadır. Bu problemlerin ticaret hayatına yansımaması mümkün değil. Dolayısıyla bahçelerin kendi kendine ürün vermekten çıktığı bilinciyle birlikte bilim dünyasının, Üniversitelerimizin, Ziraat Fakültelerimizin bu konuda araştırma, geliştirme ve yenileme çalışmalarına destek olmasını arzu ediyoruz" dedi.

“KAYNAK AKTARABİLİRİZ”
KFMİB olarak Ar-Ge faaliyetlerine kaynak aktarabilme imkanına sahip olduklarını belirten Sevinç, “Dolayısıyla hocalarımızın özellikle üretimin ve verimin arttırılması, hastalıklarla mücadele konusundaki çalışma ve projelerine kaynak aktarmamız hususunda hiçbir engelimiz yok. Üniversitemizin bu konularda sağlayacakları bilimsel desteklerine Birliğimiz olarak bizler de maddi açıdan kaynak sağlamaya hazırız" diye konuştu.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ise, Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, bu noktada üniversite olarak lokomotiflik görevi yaparak ürünlerin sanayiye kazandırılmasında ve katma değer oluşturmasında gerekli araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle katkı sunmaya hazır olduklarını belirtti. Yarılgaç, “Üniversitemizin bir ayağı araştırma ve geliştirme faaliyetleri, bir ayağı da öğrencilerimizin eğitimidir. Araştıran, uygulayan ve bunu toplum yararına kullanan akademisyenlerimizle bizler her zaman işbirliklerine açığız” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın