TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu: Kırklareli çiftçisine üvey evlat muamelesi yapamazsınız!

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Batı Trakya ve Kırklareli çiftçilerinin sorunlarını TBMM'de gündeme getirdi.
Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu: Kırklareli çiftçisine üvey evlat muamelesi yapamazsınız!
Mücahit Ak -

Batı Trakya ve Kırklareli başta olmak üzere çiftçilerinin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirildi. CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Tarı ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması için soru önergesi verdi. 

 

Soru Önergesi

Bakanlığınız; COVID-19 salgını dolayısıyla, bitkisel üretimin devamlılığı, gıda arz güvencesini sağlamak ve ekilebilir verimli arazileri üretime kazandırmak amacıyla "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi" programı kapsamında 21 ildeki üreticilerimize yüzde 75 tohum hibe edilmesine karar vermiştir.

Bu doğrultuda;

1- Gıda arz güvencesini sağlamak amacıyla “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi" programı kapsamına dahil edilerek yüzde 75 tohum hibesi alacak 21 ilimiz hangi kriterlere göre belirlenmiştir?

2-Trakya bölgemizde verimli topraklarıyla tarımsal üretim merkezi olan Kırklareli İlimiz hibe tohum desteği yapılacak iller arasına neden alınmamıştır, ayçiçeği üretiminin yaklaşık yüzde 60’ı karşılayan Trakya Bölgemizin, Kırklareli ilimizin destek kapsamına alınması için kararlarınızı yeniden değerlendirecek misiniz?

3-AKP Hükümetleri 18 yıldır uyguladığı hatalı tarım politikalarıyla, Kırklareli’nin çalışkan çiftçisini, köylüsünü, üreticisini toprağına küstürdü, üreticimizi sahipsiz bıraktı, ürettiğinin, emeğinin, alın terinin   karşılığını alamaz hale getirdi.

  Bu doğrultuda, üretmek için can siper hane çalışan Kırklareli çiftçisini desteklemek, üretmesini ve ürettiğinden emeğinin karşılığını alması için geçmişte yaptıklarınızdan farklı neler yapacaksınız? 

4- “Köylü Milletin Efendisidir” sözü doğrultusunda ülkemizin yeniden kendi kendini besleyebilen bir ülke haline gelmesi için kısa, orta ve uzun vadeli hangi çalışmaları yapacaksınız, geçmişte yaptığınız hatalardan ders alarak 81 ilimizdeki çiftçimizi toprağıyla yeniden barıştırmak ve üretmekten mutluluk duyacağı şartları sağlamak için hangi tedbirleri alacaksınız?

Yorum Yazın