TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Küresel Ekonomideki Değişim ve Madencilik Konferansı'nda "Sorumlu Madencilik" vurgusu

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, madencilerin ekonomiye yıllık 40 milyar dolar kazandırdığını belirterek, "Dernek olarak Türkiye'de sorumlu madencilik kültürünün yaygınlaştırılması için de çalışıyoruz." dedi.
Küresel Ekonomideki Değişim ve Madencilik Konferansı'nda "Sorumlu Madencilik" vurgusu
AA - Emiroğlu, TMD'nin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla düzenlediği Küresel Ekonomideki Değişim ve Madencilik Konferansı'nda, Türkiye'nin yer altı kaynaklarının yeterince işletilememesinin, sanayiciler için zorluk yaratacağını ifade etti.

Sanayilerin ham maddesini oluşturan madenlerin ekonominin itici gücü olduğunu vurgulayan Emiroğlu, "Türkiye madencilik sektörü olarak ülkemiz için üretiyor, yer altındaki zenginliklerimizi gün yüzüne çıkararak ekonomimize kazandırıyoruz. Ülke ekonomisine yıllık 40 milyar dolarlık katkı sunuyoruz. Dernek olarak sadece sektörün ekonomiye sunduğu katkıları artırmaya odaklanmıyoruz, Türkiye'de sorumlu madencilik kültürünün yaygınlaştırılması için de çalışıyoruz." diye konuştu.

Emiroğlu, "Sorumlu Madencilik İnisiyatifi" kapsamında madenciliğin doğru ve güvenli yapılabildiğini kamuoyuna göstereceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız kazalar sektörümüzde iş sağlığı ve güvenliği bilinç ve kültürü oluşturmanın önemini bizlere en yakıcı şekilde gösteriyor. Son olarak ekim ayında Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan kazada yitirdiğimiz 42 madenci için yüreklerimizde tarifsiz bir acı var. Bu nedenle bu yılki 4 Aralık'ı son derece buruk kutluyoruz. Dünyanın en zor ve en anlamlı mesleğine hayatlarını adayarak, yer altı kaynaklarını insanlığın hizmetine sunan madencilerimizin önünde saygıyla eğiliyor, 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyorum."

Konferansta, küresel danışmanlık şirketi KPMG'nin Küresel Madencilik Sektörüne Genel Bakış Araştırması'nın sonuçları da masaya yatırıldı.

Konferansın "Küresel Ekonomideki Değişimin Madenciliğe Etkileri" oturumunda, Anadolu Ajansı Ekonomi ve Finans Haberleri Yayın Yönetmeni Fırat Gazel, Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı ve Yazarı Şeref Oğuz ile Türkiye'de İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak, küresel ekonomideki belirsizlikler, jeopolitik riskler ve iklim krizinin madencilik sektörüne etkilerini değerlendirdi.
Yorum Yazın