TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Küresel Piyasalar: Dolar kayıplarını genişletti, altın zirveye yaklaştı

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri karışık bir seyir izlerken dolar kayıplarını genişletti. Altının onsu zirveye yaklaşırken gümüş yedi yılın en yüksek seviyesini gördü.
Küresel Piyasalar: Dolar kayıplarını genişletti, altın zirveye yaklaştı
Bloomberg'de yer alan habere göre, Avrupa'da hisse senedi vadelileri, ABD teşvik programının zamanlamasına ilişkin belirsizliğin etkisiyle düşerken, Asya hisseleri karışık bir seyir izledi. Dolar kayıplarını artırdı, altının onsu 1,850 doları aştı.

Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri Londra saatiyle 07:00'den hemen önce seans düşüğünü gördü. Asya hisse senetleri karışık bir performans gösterdi. Çin hisseleri tırmandı. Japonya ve Hong Kong Borsaları düştü. Avustralya hisseleri ülke virüs vakalarında en kötü gününü kaydederken düşük performans gösterdi. ABD hisselerinin Salı gün içi zirvelere yakın kapatması sonrasında S&P 500 Endeks vadelileri yükseldi. ABD'li Senatör Mitch McConnell, mevcut faydaların süresi sona ermeden yeni bir kurtarma paketinde uzlaşılacağına ilişkin inancı sarstı. Değerli metaller tırmandı, gümüş güçlü yükseldi.

Şirket bilançoları gelmeyi sürdürürken yatırımcılar, MSCI'nın gelişmiş ve gelişen hisse göstergelerini Şubat'tan bu yana en yüksek seviyelere taşıyan küresel hisselerdeki yükselişi değerlendiriyor. Bu hafta yaşanan Avrupa kurtarma paketi başarısının ardından dikkatler ABD'deki yeni teşvik gelişmelerine döndü. ABD Başkanı Donald Trump koronavirüs krizinin iyileşmeden önce muhtemelen kötüleşeceği uyarısında bulundu.

Morgan Stanley çoklu varlık stratejisti Andrew Sheets, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta “Ağustos, Eylül dönemine girerken daha fazla endişeliyim. Piyasaları yukarı taşıyacak unsur o zaman ne olacak? Hisse senetleri için zor bir dönem olacak.” dedi.

Petrol, ABD ham petrol stoklarının güçlü bir şekilde yükseldiğini gösteren raporun ardından Asya'da kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 06:45'te fazla değişmedi. Dayanak endeks Salı günü yüzde 0.2 yükseldi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.4 geriledi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.4 çekildi.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.2 düştü.
Yen dolar karşısında 106.83'te fazla değişmedi.
Offshore yuan 6.9715'te sabit kaldı.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 yükselişle 1.1537 oldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.60'ta kaldı.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi 2 baz puan yükselerek yüzde 0.88 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 0.8 düşüşle 41.59 dolara geriledi.
Altının onsu yüzde 0.9 yükselerek 1,857.99 dolar seviyesinden işlem gördü.
Yorum Yazın