TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Londra finans sektöründe iş ilanları yarı yarıya azaldı

Koronavirüs ve Brexit Londra'da finans sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor.
Londra finans sektöründe iş ilanları yarı yarıya azaldı
Londra finans sektöründeki istihdam açığı, koronavirüs belirsizliği, Brexit ve düşen banka kârlarının işe alımları azaltmasıyla, geçen yılın üçüncü çeyreğine göre %54 azaldı.

İş ve işçi bulma şirketi Morgan McKinley’in Pazartesi günü yayımladığı rapora göre, Londra’nın finans bölgesi City'de şirketler Eylül’e kadarki üç aylık süreçte 3,810 iş ilanı verdiler.

Bu sayı, önceki yılların iş fırsatlarının bir kısmını oluştururken, toplam ilan sayısı, İngiltere’nin daha sıkı karantina önlemleri altında olduğu 3 ay önceki sayı olan 2,490'e göre artış gösterdi.

Morgan McKinley yönetici direktörü Hakan Enver, “İşletmeler ve iş arayanlar pandeminin etkileriyle boğuşuyorlar ve ikinci dalganın nasıl bir etkisi olacağı konusunda endişeliler.” dedi ve “Ama Brexit’i de unutmamamız gerekir. Uzun dönem toparlanma ve sermayenin serbest hareketine dair endişeler var” değerlendirmesinde.

Çalışan arayışındaki bu düşüş İngiltere’de ve düşük faizlerden etkilenen bankacılık sektöründeki küresel işten çıkarmaların arttığı bir dönemde gerçekleşti.
Yorum Yazın