TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Marina yatırımlarına hız verilecek

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, son yıllarda kamu ve özel sektör girişimlerinin de katkısıyla yat limanları yatırımlarının canlanmaya başladığını söyledi.
Marina yatırımlarına hız verilecek

Yusuf Öztürk konuşmasında; “Yat turizminin gelişmesine katkı sağlayan marinalar, aynı zamanda bulundukları bölgedeki ekonominin canlanmasını da sağlıyor. Kıyı alanlarının korunması, çevre kalitesinin yükseltilmesi ve doğru yatırımlar ile yat limanı işletmeciliği, ülkemiz denizciliği için de anahtar bir sektör haline gelmeye başladı" dedi.

Türkiye'nin sahip olduğu doğal ve tarihi zenginlikler, coğrafi yapısı ve iklimi ile yat turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu: "Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın verilerine göre, 43 marina ve çekek yerinde 17 bin 500 yat bağlama kapasitesine ulaşan ülkede marinalarda doluluk oranının yüzde 90’a ulaşması sektörün başarısıdır."

Türkiye’nin yat turizminde var olan potansiyelini daha fazla artırmak için yeni marina yatırımlarına hız vermesi gerektiğini anlatan Öztürk, şunları söyledi: "Özel sektör marina yatırımlarının tekrar önünün açılması gerekir. Yatçılık ve yat limanı işletmeciliği tüm dünyada hızla büyüyen sektörlerin başında geliyor. İzmir için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının İzmir Körfezi içinde Bayraklı, Karşıyaka ve Çeşmealtı mevkilerinde üç ayrı yat limanı projesi, Izmir Ticaret Odasının Pasaport mevkiindeki marina projesi üzerinde çalışmalar var. Ege Bölgesi’ndeki yat limanlarının kara ve deniz kapasitesinin toplamı 2.700 yat olup bunun 2.085 adedi İzmir ve ilçelerinde bulunmaktadır. Ortalama bir tahminle 2030 yılında bölgede 12 bin yat bulunacaktır. Bu talebin karşılanabilmesi için 20 adet yeni yat limanının yapılması gerekmektedir. Ancak, Ege sahillerinde yoğun yapılaşma nedeniyle yat limanı yapılabilecek yer bulmakta sıkıntı yaşanabilir. Bunun için kent içi yat limanlarının yapılması faydalı olacaktır. Bu tür marinalar ilk etapta barınma ve kışlama açısından kullanılabilir. Ayrıca, maliyetleri düşüktür ve yatçılara makul ücretler karşılığında hizmet verebilmektedir”

İzmir’deki yat liman ve bağlama kapasitelerinin dağılımı; Setur Altınyunus Yat Limanı 90+60, Levet Marina 70+60, Dalyanköy Yat Yanaşma Yeri 400+60, Eski Foça Yat Yanaşma Yeri 75, Çeşme Yat Limanı 400+100, Sığacık (Teos) Yat Limanı 400+50, Alaçatı Yat Limanı 250+70 dir.

Yorum Yazın