TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Markaların sosyal medya karnesi açıklandı

Türkiye’deki aktif 16 binden fazla marka hesabını inceleyerek objektif ve tarafsız şekilde puanlayan SocialBrands yayınlanmaya başladı.
Markaların sosyal medya karnesi açıklandı
İHA - Sosyal medyadaki başarısını merak eden markalar için güncel ve tarafsız bir kılavuz görevi görecek olan SocialBrands, 100’den fazla sektörde yer alan 16 binin üzerinde farklı marka hesabını analiz ediyor.

Bir önceki ayda paylaşılan 1,4 milyon ileti ve 720 milyondan fazla sosyal etkileşim incelenerek hazırlanan sıralama, istatiksel metotlar kullanılarak hesaplanıyor.

Haziran 2016 raporuna göre, Türkiye’de tüm sosyal medya kanallarını aktif şekilde kullanan markalar arasında en başarılı marka Zen Pırlanta olurken, BMW Türkiye ikinci ve Samsung Türkiye üçüncü sırada yer alıyor. Mercedes-Benz Türkiye, Colin’s, Audi Türkiye, Ford Türkiye, Türk Telekom, Gratis ve İstanbul Modern ise sırasıyla ilk 10’da yer alan markalar oldu. Kanallar bazında bakıldığında Facebook’taki ilk 3’te Zen Pırlanta, Bizim Yağ ve Samsung Türkiye yer alırken; Twitter’da Türk Hava Yolları, Beko Türkiye ve BKM ilk üç sırayı paylaşıyor. Instagram’da ise markalar Mavi, Zen Pırlanta ve English Home şeklinde sıralanıyor.

Yorum Yazın