TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Meksika dünyada BM kriterleriyle uyumlu ilk sürdürülebilir tahvili ihracını gerçekleştirdi

Meksika, dünyada Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma kriterleriyle uyumlu ilk sürdürülebilir devlet tahvili ihracını gerçekleştirdi.
Meksika dünyada BM kriterleriyle uyumlu ilk sürdürülebilir tahvili ihracını gerçekleştirdi
AJANSLAR - Bloomberg'de yer alan habere göre, Meksika Pazartesi günü Birleşmiş Milletlerin (BM) sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu, 750 milyon euro değerinde, ilk devlet tahvili ihracını gerçekleştirdi.

Maliye Bakanı Yardımcısı Gabriel Yorio, eşitsizliğin azaltılması, finansal kapsayıcılık ve cinsiye eşitsizliğini gidermenin BM’nin hedefleri arasında bulunduğunu söyledi.

Yorio paylaştığı bir tweet ile “Meksika BM’nin sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu devlet tahvili ihraç eden ilk ülke” dedi ve “Ülkemiz sürdürülebilir finansa programına öncü olarak başladı” diye ekledi.

Hükümet toplanan paranın nasıl harcanacağı konusunda bir açıklama yapmadı. Tahvil ihraç edilmeden önceki yatırım bülteninde Meksika’nın toplanan miktarı BM hedefleriyle uyumlu projelerin fonlanması için kullanacağına dair bir garanti bulunmuyor.

İhraç edilen tahvil, yükselen bir akımın parçası olarak sosyal, çevresel ve diğer sorunlarla mücadele edebilmek için toplanıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ihraç edilen kupon %1.35 faiz oranıyla Meksika’nın ihraç ettiği tüm euro bölenli tahviller arasında en düşük orana sahip ve bu da hükümetin daha düşük oranlarda borçlanmasını sağlıyor. İhraç edilen tahvilin vadesi ise Eylül 2027 olarak belirlendi.
Yorum Yazın