TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Murzioğlu, 'Daha çok girişimciye ihtiyacımız var'

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 'Bizlere işaret edilen müreffeh seviyeye ulaşabilmek için daha çok girişimciye ihtiyacımız var. Temennimiz daha fazla kadının girişimci olmasıdır' dedi.
Murzioğlu, 'Daha çok girişimciye ihtiyacımız var'
İHA - Samsun TSO koordinatörlüğünde faaliyetini sürdüren TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, eski televizyon spikeri Güler Kazmacı’nın katılımıyla “İletişim Psikoloji” eğitimi düzenlendi.

Samsun Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz yaptığı açılış konuşmasında, ekonominin ilerlemesinde kadın girişimcilerin çok önemli olduğunu söyledi.

“Kadınların ekonomik hayata katkısı kayıt dışı kalmaktadır”

Kadınların ekonomik hayata daha çok katkı vermek için girişimciliğin önemine değinen Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bu ülke girişimcilik, kurumsallaşma, teknolojileşme ve markalaşma gibi pek çok kavramla henüz tanışmadan kendini rekabet ortamında bulan müteşebbislerin omuzlarında yükseldi. Çok yol kat etti ama daha iyi bir gelecek idealimiz var. Bizlere işaret edilen müreffeh seviyeye ulaşabilmek için daha çok girişimciye ihtiyacımız var. Bu işin kadın veya erkek diye bir ayrımı yok. İstatistikler bizim bu beklentimizi karşılayamamaktadır. Kadınların ekonomik hayata katkısı maalesef kayıt dışı kalmaktadır. Kadınların fıtratları gereği girişimciliğe çok yatkın olduklarını biliyoruz.

Temennimiz daha fazla kadının girişimci olmasıdır. Girişimciler, ülkelerin gelişmişlik programlarına en önemli katkı yapan aktörlerdir. Bu nedenle girişimcilik adına yapılan her türlü gayreti desteklemeliyiz. TSO olarak, kadınların her zaman destekçisiyiz. Samsun’un ve ülkemizin kalkınmasında kadın girişimcilerin çok büyük katkısı olacaktır. Ne kadar çok kadını ekonomiye davet edebilirsek, o kadar ivme kat ederiz. Bugün girişimciliğin en önemli kavramlarından olan iletişim konusunda sizlerle birlikteyiz. Güler Kazmacı bu bağlamda kadın girişimcilerimize destek olacak. Bu programın, kadınlarımızın başarılı bir girişimci olmasında ve fark oluşturmasında etkili olacağını umuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kürsüye çıkan Güler Kazmacı, kadın girişimcilere ekonomiye atılmalarında ve ilerletmelerinde yardımcı olabilecek iletişim psikolojisi ve iletişim yönleri hakkında bilgi aktardı.

İletişimin ilk çağlardan beri önemli olduğuna dikkat çeken Kazmacı, girişimcilik konusunda iletişimin çok önemli bir kavram olduğunu vurguladı.
Yorum Yazın