TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Rusya’dan Fransa'ya denizden taciz

Rus bombardıman uçaklarının Manş Denizi'nde uçmasının ardından, bu kez de nükleer bir Rus denizaltısının Fransız kara suları açıklarında görüldüğü ortaya çıktı.
Rusya’dan Fransa'ya denizden taciz
Cansu Türkmenlio - Rus bombardıman uçaklarının geçen ay Manş Denizi'nde radara yakalanmasının ardından, bir Rus denizaltısının geçtiğimiz ocak ayı sonunda Fransız kara suları açıklarında görüldüğü ortaya çıktı.

Le Nouvel Observateur dergisinin haberine göre nükleer başlık taşıyan bir denizaltı, ocak ayında uluslararası sularda ancak Fransız kara sularına çok yakın bir bölgede tespit edildi.

Son iki ay içinde iki kez aynı tür manzara ile karşılaşıldığını belirtilen haberde, "Rus lideri Vladimir Putin’in güç gösterisi içinde olabileceği" yorumu yapıldı.

Radara takıldı

Haberde, Rus denizaltısının, Biarritz ile La Rochelle liman kentleri arasında Gascogne Körfezi açıklarında, uluslararası sularda Deniz Kuvvetleri radarına takıldığı duyuruldu. 

Fransız basını önceki gün ise İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi'nde Rusya bombardıman uçaklarının şubat ayında uçmasının kısa süreli gerginliğe neden olduğunu bildirmişti.
Yorum Yazın